Kahesooline lind nimega ConchitaFoto: kuvatõmmis/ ERR
Loomad
16. november 2017, 20:12

USKUMATU LUGU: Eesti talus kasvab kahesooline kanakukk! (34)

Tänases "Ringvaates" sai näha täielikku looduse imet: nimelt kasvab ühes Eesti kodus lind, kes kireb ja ka muneb, ehk kahesooline kana Conchita!

"Tema on meil hästi äge, ta on kahesooline! Kireb ja siis mingi aja tagant kukub muna ka! Aga ta isegi ei saa aru, et ta muneb. Ta on hästi eriline lind, ta on mul nii hinges!” räägib kanakukest omanik Jana Viks, et lind on niivõrd sõbralik, et ronib isegi vahel sülle. 

Nime sai lind eurolauliku Conchita Wursti järgi.

Conchita Wurst Foto: Reuters / Scanpix

"Ühel päeval lihtsalt keeras kaela viltu ja hakkas väga kummaliselt kirema, siis tuli välja, et ta ei olegi kana. Ma hakkasin uurima ja küsima, kuidas see võimalik saab olla? Tal ei ole sadulasulgi, ta näeb välja täiesti kana. Ta ei ole üldse kuke moodi," rääkis omanik.

Tuli välja, et väga harva tulevadki aretuse kaudu välja sellised isendid, kes ei ole ei kana ega kukk, vaid mõlemat korraga. 

Lisaks kahesoolisele kanale kasvab Viksi juures jooksupart, kes peab pärlkanaks, ehk teeb kõike pärlkanale omast: üritab lennata, õrrele minna ja kõnnib nendega koos. Pardi käitumine on väga veider, kuna ta kasvas koos teiste jooksupartidega. Muuhulgas toodi pardile seltsi isegi emane jooksupart, kellest too väljagi ei teinud.

Viksi juures elab veel ka pesukaru nimega Mikki, kelle lemmikasjadeks maailmas on viinamarjad. Kuna Mikki hakkab end vaikselt talveunne sättima, ei viitsi ta enam üldse enda õlgedest tehtud pesast väljagi tulla.

Viksi sõnul on pesukarud nagu ahvidki, kel ei hakka üksi kunagi igav, ka Mikkile, keda omanik multikategelasega võrdleb, meeldib mööda põrandaid ja seinu ringi joosta ja kartulikorvis kiikuda

Kokku on Viksi juures 40 looma-lindu. Kusjuures ei söö ta ühtegi oma looma, kuigi tema lapsed liha söövad.

"Absurdne, et ma poest ostan liha, aga oma linde ja loomi ei söö, sest kes olen mina, et vaatan silma ja ütlen, et sina sured," selgitas Viks.