SademedFoto: Robin Roots
Ilm
21. november 2017, 17:07

ILMAPROGNOOS: põhiteed on märjad, sajab vihma, lund ja lörtsi (1)

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel valdavalt soolamärjad, märjad, soolaniisked või niisked. Järva maakonnas sajab vähest lund ning Harju ja Jõgeva maakonnas lörtsi. Piirkonniti sajab vihma.

Ilmaprognoosi kohaselt jätkub õhtul ja öösel rannikul mitmel pool vihmasadu, sisemaal vähene lörtsi- ja lumesadu. Õhutemperatuur langeb miinusesse, mistõttu märjad teepinnad jäätuvad ning teedel on libeduse oht. Paiguti piirab nähtavust udu.

Ööl vastu kolmapäeva on pilves selgimistega ilm. Kohati, peamiselt rannikul, sajab vähest lörtsi, lund ja vihma. Paiguti on udu ja jäidet. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6 kraadi.

Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada veidi lörtsi ja lund, saartel ja rannikul ka vihma. Puhub kagutuul 3-9, õhtul saartel kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi. Teedel püsib libeduseoht.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

·        Maantee kiiruspiirangud on kehtestatud suvistest sõidutingimustest tulenevalt. Naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui Sa talvel suvise sõidukiirusega sõidad. Talvel ikka talve tempod!

Täpsemat informatsiooni liikluspiirangute kohta vaata www.tarktee.ee või helista maanteeinfo lühinumbril 1510.

Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee