Lumi Foto: Robin Roots
Ilm
1. detsember 2017, 16:24

ILMAPROGNOOS: liiklust heidutavad märjad teed ja lörtsisademed

Täna pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolamärjad.

Ilmaprognoosi kohaselt õhtul ja öösel paljudes kohtades sajab lörtsi ja vihma, Loode-Eestis ka lund, kuid sajud jäävad nõrgemaks ja järkjärgult harvemaks. Õhutemperatuur kõigub 0°C lähedal, püsib libeduseoht. Öösel ja hommikul piirab mitmel pool nähtavust udu.

Ööl vastu laupäeva on pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi, sisemaal ka lund. Pärast keskööd jääb sadu harvemaks. Mitmel pool on udu ja jäidet. Ida-Eestis puhub lõunakaare tuul 2-8 m/s, Lääne-Eestis loode- ja põhjatuul 4-10, rannikul puhanguti 13, saartel enne südaööd kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +2, saarte rannikul kuni +4 kraadi.

Laupäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab veidi vihma ja lörtsi, sisemaal ka lund. Mõnes kohas on jäidet. Ennelõunal puhub lääne- ja loodetuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, pärastlõunal tugevneb edelatuul 6-12, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +3, saarte rannikul kuni +5 kraadi.

Vaatamata hooldetöödele liiklejatel tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. 

Maanteeamet soovitab autojuhtidel vältida möödasõite ning muutlike ilmaolude korral olla eriti ettevaatlik, sest ka lühikese distantsi korral võivad teeolud oluliselt erineda. Meeles tasub pidada, et naast- ja lamellrehvid ei lisa turvalisust, kui talvel suvise sõidukiirusega sõita.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.