Vallatu mesikäppFoto: Karukaamera/Rakvere Jahindusklubi
Jõulud
24. detsember 2017, 18:00

TOP 10 | NUNNUMEETER PÕHJAS! Aasta armsaimad loomalood! (1)

Peagi lõppev aasta jääb paljudele loomasõpradele eredalt meelde, sest loomariigis on toimunud nii mõndagi harukordset - paljuski siinsamas Eestis. Milliseid nunnud lood vallutasid me südamed tänavu?

10. koha napsab endale võrku kinni jäänud metskits, kuid kõigi rõõmuks tõttasid talle appi päästjad. Ela kitse pääsemisele taas kaasa!

Päevapiltnike rõõmuks on loomad sel aastal kaamerasilma ette sattudes lubanud end pikalt jälgida. Häbelikud pole olnud ka Leedu põrsad.

9. koha võib seepärast anda just Leedu metssigadele!

Kuid kodumaised metsaelanikudki on vaatamislusti pakkunud.

8. koha napsavad neli väikest karupõnni ja nende ema.

7. Viimsis elavale perele tuli loodus koju kätte. Kae nalja, põder nosib aias pihlakaid!

6.  Kuid kellel meist on õnnestunud näha looduses ilvest?! Muidu end nii oskuslikult varjavad loomad jäid alles hiljuti Tartu lähedal Vorbusel kaamerasilma ette. Vaata videot ja loe täpsemalt siit!

Tänavu on inimese abikätt vajanud mitmed loomad, kuid suurt tähelepanu on tõmmanud endale oravad. Seega 5. koha pühendame hukkumisest päästetud oravatele!

Üks neist päästeti varese käest ja kannab praeguseks nime Kiisu. Loe lähemalt siit!

A post shared by Kiisu (@squirrelkiisu) on

Kuid südameid röövis ka orav Kribu, kes leiti Nõmmelt ühest tagaaiast koos viie teise oravapojaga. Loe pikemalt siit!

4. Rebased on tuntud oma kavaluse poolest. Varblas elab rebane nimega Kusti, kes võtnud endale täitsa koduse koera rolli ning teab, kuidas noolida neid kõige paremaid palu!

Vaata Kustist ja tema perenaisest videot siin!

3. koht: see karu. Ja mõned tema lustlikud sõbrad.

Foto: Vallatu mesikäpp. (Karukaamera/Rakvere Jahindusklubi)

1. ja 2. koht.

Tallinna Loomaaiast on tänavu tulnud kohe mitmeid häid ja väga häid uudiseid. Neist olulisemaid on kaks, mille vahel on lausa raske valida, kumb neist siis tähtsam: las nad jagavad siis esikohta!

Lubage tutvustada: jääkarude uus kodu!

Loomasõprade üks kibedamaid südamevalusid, jääkarude liiga kitsas puur, sai tänavu lahenduse, sest oktoobris avati pidulikult uus ja avar jääkarudele mõeldud kodu. Meenuta video ja teksti vahendusel karude esimesi hetki nende uues kodus!

Ning mis saaks soojendada südant enam kui mõne haruldase looma sünd Juuni alguses nägi Tallinna Loomaaias ilmavalgust ninasarvikutüdruk Kibeta. Väike ninasarvik on kõva mängulusti täis ja iseloomult paras kepsutaja.

Ninasarvikud Tallinna loomaaaias Foto: Tiina Kõrtsini

Vaata ka videot ninsasarvikumamma ja Kibeta omavahelisest mängust!

Hea lugeja! Need olid vaid mõned vahvad loomalood, mis Õhtulehe toimetusele aastat kokku võttes silma jäid. Kirjuta kommentaaridesse, milliseid armsaid loomalugusid jääd 2017. aastast meenutama sina?