Zbigniew ReketFoto: AFP/Scanpix
Loomad
4. jaanuar 2018, 13:35

VIDEOD ja FOTOD | Päästeti seitse kuud India ookeanil triivinud mees ja tema kass (11)

Detsembri lõpul päästeti merehädalisest mees ning tema kass. 54aastane Poola kodanik Zbigniew Reket oli koos Samiraga aluse purunemise tõttu India ookeanil mööda saatnud juba seitse kuud.
 
Zbigniew Reket Foto: AFP/Scanpix

Krakówist pärit mehe ja kassi päästis Prantsuse rannavalve pärast seda, kui üks jaht oli neid jõulupäeval Réunioni ja Mauritiuse lähistel märganud, kirjutab Metro. Reketi sõnul oli tema eesmärgiks jõuda Lõuna-Aafrikasse, kuid tema paat purunes. Oma teekonda alustas tandem mais Komooridelt. 

Zbigniew Reket Foto: AFP/Scanpix

Merehädaline selgitas, et kaasas olnud söögipoolist jagus vaid kuuks ajaks, edaspidi aitas neil elu sees hoida ookeanist püütud kala. 

Zbigniew Reket Foto: AFP/Scanpix

Reketi sõnul ostis ta aluse, mis oli algselt mõeldud kruiisilava päästepaadiks, Alangist 2014. aastal ehk pärast seda, kui ta oli lahkunud USAst ning lõppenud oli tema roheline kaart. Edasi plaanis ta sõita Jakartasse, kuid masti murdumise tõttu maabus ta hoopis Komooridel, kust leidis Samira. Seal viibis mees kaks aastat, üritades Keenias asuva Poola saatkonna abiga kodumaale naasta. Paraku sai mees eitava vastuse ja 150 eurot, millega ta viimaks Lõuna-Aafrikasse suunduma asus.

Kuigi poolaka versiooni juhtunust uuritakse, väidab ta, et triivis esmalt Somaalia ranniku suunas, siis Maldiivide, seejärel aga taas Indoneesia poole. 

Päästjate sõnul oli merehädaline alatoitumuses, kuid siiski tervise juures. 

Zbigniew Reket Foto: AFP/Scanpix

Nüüd on Reketil Euroopa Liidu kodanikuna õigus jääda Réunioni kui Prantsusmaa meretagusesse piirkonda ning seda mees kaaluvatki. „Ma tahan elada normaalset elu ja leida tööd. Nii et miks mitte siia jääda?“ arvas ta.

Zbigniew Reket Foto: AFP/Scanpix