Riias peremehe tulesurmast päästnud ruske kassipoiss KuzjaFoto: LTV7
Loomad
6. jaanuar 2018, 15:39

VIDEO | PÄÄSTIS PÕLENGUST: Riia sai uue superkangelase… päästekiisu! (7)

Läti pealinnas Riias elavat rusket kassipoissi Kuzjat nimetatakse kodus ei kuidagi muud moodi kui kangelaseks. Ööl vastu 2. jaanuari ta sõna otseses mõttes päästis oma peremehe, kui äratas ja hoiatas teda kaks korda tulekahju eest.

Hiirekuningas ise keeldus Läti telekanalile LTV7 usutlust andmast, kuid pererahvas jagas hea meelega oma muljeid noore kassi kangelaslikkusest.

Tundes suitsuvingu ja lähenevat ohtu, ei rahunenud Kuzja enne, kui tema peremees ärkas ja kustutas tulekolde. „See oli umbes pool kolm öösel, kui kass karjuma hakkas. Ärkasin ja tundsin, kuidas silmadel on valus. Panin tule põlema ja nägin, et kogu elamine on täis ahjust tulevat suitsu,“ rääkis looma peremees Jevgēnijs Andronovs.

Mees valas suitsulõõri vett ja läks uuesti magama, kuid mitte kauaks. Kuzja tegi poole tunni pärast jälle valjut häält. Mees pani tule põlema, kuid suitsu ei näinud, vaid kass kraapis soemüüri. Seina lahti võtnud, nägi Jevgēnijs hõõguvaid ja suitsevaid süsi ning põlevaid konstruktsiooni puuosi.

Arvatavasti põhjustas põlengu korstnas, soemüüris ja lõõrides süttinud tahm, leiab mees. Õnneliku õnnetuse üle elanud Jevgēnijs oli sel hetkel üksi kodus, lapsed olid vanavanemate juures ja naine öises vahetuses.

„Tubli poiss!“ ütleb abikaasa Kristina kassi kohta. Juhtunu järel ei suutnud Kuzja veel mitu päeva rahuneda ja muretses päevad-ööd pererahva pärast. „Aina tolknes jalus ja ei andnud asu. Ju siis kaitses meid nii väga või lihtsalt kartis veel,“ jutustab naine.

Varem pole kõutsike sangarlikkusega silma paistnud, sest on alles 8kuune ja tegeleb praegu kasvatustööga – Andronovsite perre sai hiljuti võetud veel üks karvakera.