Hipodroomi lähedal ründas rihmata koer hobustFoto: Mupo
Krimi
29. jaanuar 2018, 20:44

FOTOD | Hipodroomi lähedal ründas rihmata koer hobust: kannatada said nii hobune kui ka ratsanik (7)

Täna kell 11.15 ründas Hipodroomi lähedal asuvas parkmetsas ilma rihmata ja peremeheta koer iganädalast treeningsõitu tegevat hobust ja ratsutajat, teatas Mupo Õhtulehele. Ootamatust ründest ehmunud hobune tõusis tagajalgadele, tema seljas olnud noor naine aga kukkus ja sai väiksemaid vigastusi. Ka koju jooksnud hobune sai vigastusi.

Treener Tatjana sõnul osutas ta hobusele ise esmaabi ja meedikute sekkumist seekord vaja ei olnud. Küll aga vajasid rahustamist nii hobune kui ka ratsanik. Kusjuures sama ratsanikuga juhtus sama koeraga intsident nädal aega tagasi samas kohas. Ründajaks oli ka sel korral saksa lambakoer.

Hipodroomi lähedal ründas rihmata koer hobust Foto: Mupo

Treeneri sõnul on Stroomi parkmetsas pidevalt näha rihmata ja ka peremeheta ringi jooksvaid koeri, viimasel ajal on neid järjest rohkem ning kahe möödunud nädala jooksul on toimunud kaks analoogilist rünnet. Treener palus koeraomanikele südamele panna, et kuigi hobune on suur loom, on ta ootamatult ründava koera suhtes kartlik. Ehmatamine ei möödu looma psüühikasse jälgi jätmata. Varem sarnase ründe läbi elanud hobused on treeningule minnes rahutud ja kergemini erutuvad.

Tatjana meenutas kahe aasta tagust juhtumit samas Stroomi metsas, kus hobune kihutas koos ratsanikuga tohutu kiirusega läbi põõsaste, koer kannul. Siis olid nii hobuse kui ka lõpuks maha pudenenud ratsaniku vigastused tõsisemad ning vajasid pikemaajalist ravi.

Hipodroomi lähedal ründas rihmata koer hobust Foto: Mupo

„Olen terve oma elu koerte ja hobustega tegelenud, sellepärast tunnen ka mõlema looma psüühikat ja mõistan nende käitumist,“ rääkis treener. „Hobused, ükskõik kui suured nad ka poleks, kardavad ründavat kurja koera. Kui hobust ehmatada, siis võib ta hakata ka perutama, tagant üles lööma ja põhjustada vigastusi nii ratsanikule kui ka lähedal olevatele inimestele ning teistele loomadele. Palun hoidke oma koerad rihma otsas, nagu eeskirjad ette näevad, nii on kõigile parem“.

Munitsipaalpolitsei Amet tuletab kõigile koeraomanikele meelde, et vastavalt Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirjale peavad kõik koerad avalikus kohas olema jalutusrihma otsas, eelkõige teiste inimeste ohutuse tagamise mõttes, aga ka loomaomaniku enda huvides.

Hipodroomi lähedal ründas rihmata koer hobust Foto: Mupo