Loomad
30. jaanuar 2018, 17:19

JULM TEGELIKKUS: internetilemmik "duširott" ei ole rott ega võta dušši (3)

Internetis kulutulena leviv video "Shower Rat" ehk "Duširott" on topelteksitav: tegemist pole rotiga ja loomake kindlasti ei võta dušši.

Peruus filmitud videoklipis saab näha, kuidas üks rotisarnane näriline on sisse seebitatud ja loomake peseb end uskumatult inimlike liigutustega, kirjutab Newsweek. Tegelikkus on julm: ehkki inimese kombel käituvat "rotti" võib olla huvitav vaadata, et toimu videos mingit dušitamist.

Esiteks ei vaja rotid seepi. Loomaarmastajad on videos nähtud närilise pärast väga mures, sest rotid puhastavad end lakkudes ja see tähendab, et ta sööb seda endale ka sisse. Pealegi on rott ainult sisse seebitatud ja ei paista, et seda seepi keegi maha loputaks.

"Tema liigutused on väga kummalised. Rott seda ei teeks, kui seal poleks miskit, mis teda väga häirib. Ilmselt tahab ta lihtsalt sellest seebist lahti saada," kommenteeris Helsingi Ülikoolis rottide bioloogiat uuriv Tuomas Aivelo.

Teiseks pole tegemist rotiga, vaid pakaraanaga, kes elavad Lõuna-Ameerikas. Asjaolu, et video on filmitud Peruus, annab sellele kinnituse.

Seega on ülipopulaarses videos pakaraana, kes on kaetud seebiga, mida ta hirmsasti enda seljast ära saada tahab. Eksperdid rõhutavad, et pakaraana liigutused on ebaloomulikud ning tõenäoliselt on seep tema tervisele ohtlik.