Dexter koos omanikuga Newarki lennujaamas.Foto: @TheJetSetTV / Twitter
Loomad
31. jaanuar 2018, 20:31

Lohutuspaabulinnuga reisijat ei lubatud lennukisse (6)

United Airlines keelas lennuki pardale sisenemast reisijal, kel oli kaasas pirakas paabulind. Omaniku sõnul oli paabulind emotsionaalseks toeks mõeldud loom, kuid enamasti on need siiski kassid või koerad.

BBC kirjutab, et kunstnik nimega Ventiko asus Newarki lennujaamas oma paabulinnuga lennukile minema. Vaatamata sellele, et omanik pakkus, et võib linnule ka eraldi pileti osta, keeldus United Airlines lindu pardale lubamast. Väidetavalt oli lind liiga suur. Paabulind koos perenaisega sattus ka reisisaate The Jet Set kaamerasilma ette.

Paabulinnu nimi on Dexter. Kunstnik ostis ta kunagi ühe projekti tarbeks ning andis ta siis ära, et lind saaks linnast väljas maal elades vabadust ja värsket õhku nautida. Paraku oli lind uues elukohas õnnetu ning Ventiko võttis ta enda juurde New Yorgi katusekorterisse elama. Seal Dexterile täitsa meeldib, kuid ühistransporti pole omanik teda varem kaasa võtnud.

Pärast kuuetunnist lennujaamas konutamist otsustasid Ventiko ja Dexter, et lähevad Ameerikat avastama hoopiski autoga.

Dexter ootab passikontrolli. Foto: @TheJetSetTV / Twitter

Lohutusloomad lennuki pardal ei ole päris ennekuulmatu nähtus. Mitmed lennufirmad lubavad psüühiliste või emotsionaalsete häiretega reisijaid lennuki salongi koos loomaga. Seda on aga viimasel ajal nii palju juhtunud, et kriitikute sõnul on enamasti tegemist lihtsalt lemmikuid hellitavate omanikega, kes tahavad looma niisama lennu ajal enda juures hoida. Üks markantsem juhtum leidis aset 2014. aastal, mil ühe reisija siga lennuhirmust soolte üle kontrolli kaotas ja kõrvulukustavalt ruigas. Notsul koos saatjaga paluti enne lennuki õhkutõusu pardalt lahkuda.

Kui Dexter oleks lennukisse pääsenud, poleks ta olnud esimene säärase privileegiga linnuke. Võimalik, et isegi mitte kõige suurem. 2015. aastal lendas üks naisterahvas jõulude eel kalkuniga. Paljud kahtlesid, et kas kalkun on ikka tugiloom või siiski jõuluõhtusöök, kuid lind ilmus omaniku kõrval kenasti välja ka tagasilennul. Ta kandis teiste reisijate mugavuse huvides isegi spetsiaalseid linnumähkmeid.

Muide, põhimõtteliselt võib emotsionaalseks toeks mõeldud loomaga ka kodumaise Nordica pardale minna (ehkki luba ei ole garanteeritud). Täpsemalt loe SIIT.