KirdetormFoto: KÜLLIKE ROOVÄLI
Krimi
1. veebruar 2018, 07:10

Politsei palub täna liikluses olla ettevaatlik: hoia pikivahet ja ära kihuta! (6)

Tänased ilmaolud on rasked ning politsei palub kõikidel liiklejatel sõita rahulikult ja varuda sihtkohta jõudmiseks aega. Kiirustada pole mõtet ning palun hoidke sõites pikivahet ja valige teeoludele vastav kiirus.

Teeolud Eesti eri paigus on täna väga erinevad, sestap tasub väljaspool asulaid liigeldes olla ettevaatlik.

“Ilmaprognoos lubab täna päeval lund ja tuisku ning temperatuuri kõikumist. Keerulised teeolud võivad ees oodata just Lääne-Eesti inimesi,” ütles PPA politseimajor Marti Magnus, kes lisas, et kuigi näiteks Harjumaal ja Lõuna-Eestis on hetkel teeolud üsna head, siis tuleb jäiteohu tõttu kõikjal Eestis kiirused alla tuua. 

“Tänastes oludes on ohtlik suurimat lubatud kiirust taga ajada. Sõitke rahulikult, pikivahet hoides ja möödasõite vältides, sest tee võib olla libe ja nähtavus piiratud,” ütles Magnus.

Põhja ja Lääne prefektuuri patrullid on valmis vajadusel liikuma maanteedele liiklust rahustama. “Selleaastased rasked õnnetused on juhtunud asulavälistel teedel, kus piirkiirus on 90 km/h,” rääkis Marti Magnus.

Ta ütles, et kui kellegi kodukandis on teeolud kehvad, siis tuleb sihtkohta jõudmiseks varuda lisaaeg. “Maantee ei ole koht, kus aeg saab juurde võita, vaid tuleb arvestada lisa ajakuluga.”