Ilm

Lisatud keskkonnaameti kommentaar!

FOTOD | Haruldase linnu pesitsusala raiuti lagedaks, keskkonnaameti sõnul see linde ei ohusta (184)

LISA KOMMENTAAR

aru13. märts 2018, 09:37
Nii et pesitsusajal ei raiuta, pärast pesotsusaega võetakse pesitsuspaigast puud maha ja kakud käigu kus kurat?
Kes8. veebruar 2018, 09:14
Öökulli kiusama käib, selle perel needus lasub.
Peeter4. veebruar 2018, 19:31
eestlane hävitab ise eestimaa?
Kas seda vägitükki4. veebruar 2018, 12:05
filmilindile ka jäädvustati, siis oleks hea seda EV 100 pidustustel ette näidata ja aplauside saatel tegijatele ja kaasosalejtele austust avaldada.
No4. veebruar 2018, 11:11
Keskkonnaameti jaoks on siis ka kõik norm kui kogu meie mets on maha võetud
naine4. veebruar 2018, 09:44
Simsonil ju vaja bussid tasuta sõitma panna, raha on ju kuskilt vaja saada lollusteks . Eestis ringi sõites on selle aastaga , mil keskerakond võimul tee ääres näha, et ainult kännud järgi, metsa pole kuskil enam ollagi
Lp Naine5. veebruar 2018, 07:41
Simsoni bussid siia ei puutu. Raha läheb eraisiku tasku. arvestage sellega, et pool metsast Eestis kuulub eraomanikele.
nii on3. veebruar 2018, 23:22
Raiuti metsa mis raiuti. Aamen. Too haruldane lind oleks niikuinii seal kärvanud või paremal juhul sääred teinud. Kui üks lind on juba haruldane, siis veel haruldasemaks ta jääbki, raiu metsa või ära raiu. Asi ei ole miski väikeses alas, kui lind on haruldane, siis ongi nii ja tagasipöördumist tänases taustsüsteemis ei ole ega tule. Rahu tema põrmule!
Vastutustundetule4. veebruar 2018, 11:27
hävitustööle ei saa olla mingit õigustust. Ainult vaimult nõrgad peavad endast nõrgemate hävitamist õigeks.
3. veebruar 2018, 21:34
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
3. veebruar 2018, 23:13
jutt käib värbkakust,mitte aga kaljukitsedest ja sebradest,inimkonn.katsu ikka teemas püsida,kuigi see tundub sulle väga raske olevat.
Nojah3. veebruar 2018, 16:57
Sarnaseid Eesti loodust hävitavaid lubasid on Pentussi-Roosimunnuse juhitud reformierakondlik RMK jaganud juba paarkümmend aastat.
...3. veebruar 2018, 16:46
Padurohelised = padulollid!
I dioo tenLand3. veebruar 2018, 15:59
Põr guko erad. P õle gepõrgus heleda lee giga.
tšusmek3. veebruar 2018, 15:36
Koerad võivad haukuda,karavan liigub edasi.
Mis siis edasi?3. veebruar 2018, 11:22
Isiklikult arvan, et edasi läheb nii nagu tavaliselt. Tavalised kodanikud e meie ei tee midagi peale kommenteerimise, sest meie ei oskagi ja meil ei ole lubatud midagi teha. Midagi teevad meie poolt volitatud vähe kompetentsemad inimesed (EMA). Nendest aga rullitakse sama moodi üle nagu nendest raielankidest traktoriga, sest sealpool on mängus väga suured rahad ja selle eest saab pööblit e. lollitada küll ja veel. Kõrgelt tasutud ametnikud ja spetsialistid räägivad oma mesimagusa jutuga segipööratud metsad ilusaks liigirohkeks avatariks. Nad ju teavad väga hästi, et kellelgi ei ole aega ja ressurssi käia mööda neid ära lagastatud metsaaluseid ja teha mingit uurimistööd ja statistikat. Midagi ära tõestada ei suudeta ja seega vastutama ei pea, vaid jääb õigust ülegi. Pidevalt üritatakse meid suruda mingitesse kellegi poolt heaks arvatud raamidesse, millest väljumine on šokeeriv ja ebameeldiv. Lihtsatele näidatakse ju mingeid hõredaks nüsitud terviseradasid ja esitatakse mingeid arusaamatuid andmeid. Kellegi arusaamise järgi peaks sellest ju piisama. Ei ole vaja igasugustel ronida kuhugi tihnikusse, kus elavad hirmsad elukad. Tavaliselt enamusele "dresserituile" see sobib ja need ei ole ka vastu, pigem isegi kahe käe ja jalgadega poolt. Aga need, kes loodavad metsa minnes eest leida loomulikku inimeste kätest puutumata metsa, neid jääb järjest vähemaks ja neid võib rahulikult ignoreerida. Nende rahulolematutega tegelevad juba "dresseritud" ise edasi. Aeg läheb edasi "uskmaituid" jääb vähemaks, segipööratud metsamaa võsastub või ehitatakse ostukeskuseid ja offiseid täis. Kõik käib nagu masinavärk. Väljavalituile au ja kiitus, pappi pritsib aga tolbajoobid imegu vart.
Ja3. veebruar 2018, 10:52
kommentaarid muudkui aga kaovad. Demokraatia ja sõnavabadus, eks?
selle saate pista3. veebruar 2018, 18:13
puhtasse paika ,kuhu Mixer saadab . Need ju igandid ja täitsa vene meelt.
Millal3. veebruar 2018, 08:50
tehakse keskkonnaameti juhtkonnas LAGERAIE?
Kakk kakuks... aga2. veebruar 2018, 23:37
põhiprobleemid on lageraie, risustatud langid ja nn malelauamaastik, kuna metsamassiivide hõredaks ja üksikuteks tukkadeks lõhkumine segab oluliselt ja ka hävitab suuremate loomade vääriselupaiku, vähendab liigirikkust ja lõppkokkuvõttes vaesestab kogu riiki. Eksitav on üritada rahustada jutuga, nagu METS taastuks. PUUD võivad ju aastatega uuesti kõrgeks kasvada, aga vana väärtuslik METS sellisena ilmselt mitte kunagi. Dollarisilmad ja äraandjad seda kõike muidugi ei tunnista. Surve on loomulikult tugev. Aga kes EI SUUDA KAITSJA RASKET KOORMAT KANDA, ei PEA seda ju tegema. Loodetavasti leidub neile kohtadele veel ka PÄDEVAID ja VASTUTUSTUNDLIKKE ametnikke-Riigimehi!
on2. veebruar 2018, 23:16
vaja, et raieloa andmise eest vastutajate pead veereksid...
Vatsa2. veebruar 2018, 23:07
Lumememm2. veebruar 2018, 23:06
VAADAKE seda väikest värbkakku. Ta on meie peopesaga sama suurune...
Vaene väike linnuke.
/KESKKONNAAMET: Tehtud raie ei ohusta värbkakku.
Raie teostati jaanuaris.
Värbkaku pesitsusaeg on 1. märtsist 30. juunini, seega on ka tema pesitsusrahu antud juhul tagatud./
Milline "PESITSUSRAHU"?
Ta elab ju PUUÕÕNES...
PUU, kus oli tema PESA, on maha saetud....
Siin üks artikkel, kus Võrumaal Nursipalus võeti mets väga kiirelt maha.
Piirkond oli niimoodi turvatud, et kohalikud inimesed ei saanud lähedalegi minna
https://www.postimees.ee/4336913/kodanikuuhendus-kaebas-nursipalu-raadamised-edasi?_ga=2.8947893.166...
Eino Taruk2. veebruar 2018, 22:31
Keskkonnaameti on kits kärneriks. NIMED? Nimed on vaja teada, et hiljem süüdlased kohtusse anda ja loodus ning PS vastaste süütegude eest karistada!
Internetiotsing annab välja kõik2. veebruar 2018, 23:50
nimed. Nad on juba ka Mustas Raamatus koos Maria Alajõega. Reeturite lähitulevik on tume.
täieline rahu2. veebruar 2018, 21:03
Võiks paar keskkonnaametnike kontorit buldooseriga hunnikusse lükata. See ei häiriks tšinovnikuid mitte kuidagi. Neid ametnikke on meil rohkem kui allesjäänud puid metsas, kasu pole neist tuhkagi, ainult õhku rikuvad ja ressursse tarbivad.
Kuuuurija2. veebruar 2018, 19:34
Kuidas sai RMK jaanuari lõpus maha raiuda 100 aastase metsa kui kommentaatorite kinnitusel on juba ammu kõik metsad maha raiutud ja alles vaid võsa?
Kuuuurija2. veebruar 2018, 19:09
See artikkel ei saa olla tõsi, sest kommentaatorite arvates on kõik metsad juba ammu maha raiutud ja vaid võsa ja parimal juhul mõned 1,5 meetri kõrgused noored puuhakatised laiutavad igal pool, mistõttu ei saanud RMK käesoleval aastal 100 aasta vanust metsa raiuda.
kõige2. veebruar 2018, 18:38
imelikum oli metsa raiujate õigustus PM-s. Mets võeti maha kolm päeva enne kakkude pesitsusaja algust. Huvitav, kas nad kakkudele ikka ka teatasid, et 3 päeva pärast mets maha võetakse ja seega pole mõtet pesitsemise peale mõelda. Oleks see mets eelmisel aastal maha võetud, siis vast oleksid linnud endale uue paiga leidnud, kus olla. Kolm päeva enne pesitsusaja algust! Anna, abi! Neile raiujatele ja õigustajatele peaks ka ütlema täna, et kolme päeva pärast peate oma kodunt välja kolima ja uus koht otsige ise. Meid ei koti.
Kuuuurija2. veebruar 2018, 19:16
Värbkakk muneb alles aprillis. Pesitsushooaja veebruaris algav raiepiirang hõlmab piisava puhvri ka pesapaiga leidmiseks ja ette valmistamiseks.
Lumememm3. veebruar 2018, 00:18
Kuhu ta aprillis siis muneb,
lageraielangile kännu peale või?
Kui Lumememmel internet käeulatuses,3. veebruar 2018, 00:37
võiks seda plärtsumise asemel enda harimiseks kasutada:
https://et.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rbkakk
Lumememm3. veebruar 2018, 01:01
Sinu poolt väljapakutud WIKIPEDIA ARTIKKEL ütleb, et:
/Värbkakk pesitseb vanas rähniõõnsuses,
talle sobivad nii suur-kirjurähni,valgeselg-kirjurähni
kui ka laanerähni sepistatud õõnsused/
Kas need õõnsused asuvad Sinu arvates
õhus, samblas, kännu all, või mutimulla hunnikus?
Ilusat talveõhtut Sulle!
Kuuuurija3. veebruar 2018, 11:26
Metsad on rähniõõnsustega puid täis. Minu kandis on u 1 rähniõõnsusega puu iga paari hektari keskealise, valmiva või küpse metsa kohta.
Pane3. veebruar 2018, 12:38
siis sinna pahupidi keeratud raiesmikule sildid püsti suunaga Sinu kanti. Nagu mingi tüüpilise metsaomaniku jutt, kes enda kandi metsa lähedale lageraidureid ei lase aga kõik, mis eemal, selle võib rahulikult sodiks keerata. Vaatame, mis juttu siis räägid, kui see sinu kandi keskealine, valmiv või küps mets ühe korraga nagu seda mujal segi on pööratud
Kui3. veebruar 2018, 17:05
see sinu kandi mets, mis on keskealine, valmis või küps samasuguse ahvikiirusega lagedaks tehakse, kuhu need linnud ja loomad siis minema peavad?
Niikaua kuniks sinu kandi mets on puutumata, võib ümberkaudsed ära hävitada, sest sind see ju ei koti. Kui ükskord lagedal väljal oled, vot siis tahaks su juttu kuulda ja vaadata kui paduroheliseks sa oled muutunud, seniks aga mine pane nendele kakkudele sildid ülesse suunaga Sinu kanti.
NETI3. veebruar 2018, 18:34
Jääb vägisi mulje et SA Kuuuurija oled üks nendest lageraiete tegijatest et nii vastikult pöördesse lähed. Kõnealusel kakul on siiski kindel levikuala nn. elupaik. Nii et mina saan aru et iga puuõõnsus ei sobi talle. Ma usun et SINA ka ei vahetaks oma elukohta sunniviisiliselt kehvema vastu?
OK3. veebruar 2018, 20:50
Proovime siis kolmas kord veel.
Tore on, et kellelgi on veel mets alles ja lausa rähniõõnsustega puid täis. Aga kui kauaks siis seda hektarite kaupa keskealist, valmivat või küpset metsa on? Kui seda enam ei ole, kuhu siis need metsaelukad minema peavad?
Niikaua kuniks sinu kandi mets on puutumata, võib ümberkaudsed ära hävitada, sest sind see ju ei koti. Kui ükskord lagedal väljal oled, vot siis tahaks su juttu kuulda ja vaadata kui paduroheliseks sa oled muutunud, seniks aga mine pane nendele kakkudele sildid ülesse suunaga Sinu kanti
käisid3. veebruar 2018, 21:09
puu otsas uurimas, et nii täpselt tead?
nh2. veebruar 2018, 18:32
kui riigile on raha vaja, siis võetakse viimane, kui mets maha.
Lõpuks tabab meid sama saatus nagu inglismaad, kui kuninganna viktoria ajal kogu riigi puit maha raiuti ja laevadeks ehitati, et hispaanlaste kõrval ameerikas kanda kinnitada!
Millisele riigile?2. veebruar 2018, 23:52
Ja miks peavad eestlased oma riigi asjade ajamise usaldama reeturitele?
Kas me enam mingid orjad oleme, et ei saa oma maal asju korda?!
lol2. veebruar 2018, 18:27
loomulikult ei ohudta loomi ja linde lageraie, sest linde ja loomi pole enam.
Ja nii nad tapsid meie Ferdinandi...3. veebruar 2018, 11:50
Metssead on veel alles, ärge muretsege! Tegelikult on õudne juba see, et metsa raiutakse aasta ringi. Üritasin kord Kose taha seenele-marjule minna, aga seal oli RMK juba üle käinud. Maastik oli lausa nutma ajav, nagu oleks keegi lõputuid kaitsekraave üritanud kaevata, aga pooleli jätnud. Arvan, et sellisel "kultuurmaastikul" ei kasva enam aastaid üksi seen ega mari.
Ja3. veebruar 2018, 11:59
kuhu mu kommentaar siis kadus?
möller2. veebruar 2018, 17:26
tundub et keskkonnaameti taskuornitoloogid mati martinson ja veljo volke koostasid taas soodsa eksperthinnangu vajalikele ärimeestele
Ootan2. veebruar 2018, 17:22
huviga järge. Aga midagi ütleb, et seda ei juhtu. See oli nagu mingi ilgelt rõve peeretus, kus lähedal olijad teevad : "fui, fui" ja peagi unustavad ära. Mõni püüab teha nägu, nagu poleks midagi olnudki ja eemal olijaid ei koti üldse, sest nendeni hais ei ulatu.
Nagu üks geenius on öelnud:2. veebruar 2018, 23:55
koleinimesed saavad teha oma jubedusi, kui HEAD INIMESED midagi ette ei võta.
Kurat, on see siis meie riik või ei ole?! Mis soigumine see on? Oleme kõik siis ikkagi orjad, kes loomulikult oma riiki väärt ei ole?!
RAA2. veebruar 2018, 17:18
EEsti riik on nii mäda
Seda me teame juba ammu.2. veebruar 2018, 23:55
Aga MIS SIIS NÜÜD EDASI?
RAA2. veebruar 2018, 17:15
Täna on jobu mode jälle tööle ilmunud.Kui kirjutan ümber Eesti Ornitoloogide andmeid on minu kommentaar sobimatu.
Kommentaar komentaariks, aga 2. veebruar 2018, 23:56
MIDA SINA, MEIE SIIS NÜÜD edasi TEEME?
kolla2. veebruar 2018, 16:18
Lasin hiljuti väravatagusele teele paar koormat täidet tuua ja keskkonnaamet oli kõpstik kohal nagu tut kak tut.Võeti mitu proovi,et kas pole ehk loodusele sellest mingit ohtu tulemas ja inimesi ka ei mürgita.
Tüüpiline lahendus Uus-Kiviõli stiilis2. veebruar 2018, 15:52
Seal jäi tulevase tööstusterritooriumi lähinaabrusesse musträhni pesitsusala. Ainuke säilinud metsatukk, ülejäänud oli RMK juba aegsasti maha võtnud. Nädal-paar enne keskkonnamõjude hindamist võeti metsatukk maha ja ei olnudki enam probleemi võimaliku kahjuliku mõjuga kaitsealuste lindude pesitsemisele!
Tore, et sa sellest ka SIIN kirjutad.2. veebruar 2018, 23:57
Aga KUHU SA SELLEST TEATASID? JA MIDA TEGID, kui kuritegu nägid?
kirjutasin4. veebruar 2018, 20:34
sinna kuhu oli vaja, aga keskkonnamõju hindas EE tellimusel üks tuntud firma, kes suudab vajadusel saatanale kah pühapaiste ümber pea hinnata. Eesmärk pühendab abinõu.
2. veebruar 2018, 15:40
kuidagi valikuliselt tegutseb keskkonnaamet,ühe taime ümber teeb suure kaisevööndi ja mõnes kohas teeb lageraiet.aga taluniku tahkesitahoidlat nähes hullub
seal tööl olevat2. veebruar 2018, 15:52
enamus nõrgamõistulikke , nii see riik hävitatakse
Riik on ju ka SINU OMA -2. veebruar 2018, 23:58
niisama lihtsalt LASEDKI HÄVITADA SIIS VÕI??
talunik, eriti veel kohalik mees, on OHT2. veebruar 2018, 16:03
Ametnike riigile ja Ametnikele ka.
Koorik2. veebruar 2018, 15:38
Kas keskonnaametis ja RMK.s on kõik asjapulgad ilma ajudeta ja see juures pole millegagi mõelda,Ajude asemel on rahapaigutamise koht.Meil ei ole loodust vaja,ei linde loomi ega metsa,teeme kõrbeks,siis tšurkadel kodusem tunne.Iga taim,mis nina nn metsas kasvab,on puuks nimetatud,et rahvast lollitada.Küsige Kaido Kama käest palju meil tegelikult veel päris metsa on?Anna ahnetel,arututele võim ja saad vastu laastatud riigi.Õudne!
EESTI rahvas2. veebruar 2018, 15:30
aeg tulla tänavatele SEADUSLIKEL ALUSTEL oma perede ja rahva heaolu eest seisma. Veel pole hilja.
tuleb kindlasti2. veebruar 2018, 15:54
kutsuda ka Lembitu appi ning juba ka Mahtra tublid mehed
Ka tänavatele võib tulla,3. veebruar 2018, 00:00
aga MÕISTLIKUM on ÕIGESTI VALIDA, teha ARUKAID SEADUSEID ja taastada ilmselt vahepeal kuhugi kadunud VASTUTUS.
Nojah,3. veebruar 2018, 10:41
Praegu kehtiva valimissüsteemi juures ... Naiivik oled.
Keskkonnaametist2. veebruar 2018, 15:20
keegi vastutav reaalselt vanglasse, siis ei aeta enam sellist hülge möla. Pr. President ja hr. Peaminister! Mis toimub EESTI riigis?
loomulikult president kiidab seda2. veebruar 2018, 15:55
valitsusele kile koti täied ... ja ongi metsadest tühi riik
Kakk2. veebruar 2018, 15:14
See on ikka super ! Linnu pesituse ajal lindu häirida ei tohi, kuna häiritakse linde nende pesitsemisel. Seega Keskkonnaameti arvates on kõik OK kui me enne pesitsusaega kaitsealuse pesitsuspaiga metsa lageraiena maha võtame. Ehk siis keeluajal keegi seal piirkonnas enam ei liigus ja ei tegutse, kuna plast on juba lagedaks tehtus. Kõik on JOKK. Las peale seda kakud siis pesitseva segamatult olematute puude õõnsustes. See on ikka parim selgitus, mis ma ühelt ametkonnalt eales kuulnud olen.
2. veebruar 2018, 15:56
tehke kohe keskkonna ametiga sama , siis jälle elu normaali
maharaiumise-amet2. veebruar 2018, 15:10
Ei ohusta---kes elus,see elus! Juurde ei tule enam kuskilt...
keskkonna-amet2. veebruar 2018, 15:58
riigis tuleb kõik mets paari aastaga maha raiuda , mee teeme seda 3 aastat juba suure hooga
ain2. veebruar 2018, 15:04
kuna öösiti keskkonna ameti ruumides töötamist ei toimu vöib selle hommikuks maha löhkuda? kas nii
ei, ei ikka nii2. veebruar 2018, 15:37
Kui keskkonna ametniku pere hommikul tööle/kooli läheb, siis võib nende kodu maa tasa lammutada.
2. veebruar 2018, 15:58
taara2. veebruar 2018, 14:48
Ühel inimliigil puudub kaastunne? Kes on see inimkrupp, see kes tahab laastust ja lageraiet. Kas ikka on teie õeldud õige ja teie teate, mis on looduslik tasakaal? Seda see koolitarkus ei õpeta, aga alla kirjutada ülemuse käsule, pole ju sõnaõigust. Ukse taga on ju järjekord ja hirm laseb ka maha müüa kõige tähtsama- südametunnistuse.. See on ju meie kogu süsteenmi ainuüigeks peetud mudel, mis enam ei kehti ja viib meid kaoseni. Aeg leida teisi lahendusi ja laastamine...
taara, mine kooli2. veebruar 2018, 17:53
On aeg põhikool ära lõpetada ja hakata kuuluma sellesse "kruppi", kus "õeldakse" õigeid mõtteid.
nojah2. veebruar 2018, 19:21
Harimatuid siin vist palju, et õigekirjale tähelepanu juhtimisele miinuseid laotakse. Aga võtke teadmiseks, et sellega te targemaks ei muutu. Nüüd laduge ka siia hästi palju miinuseid, saate näidata veelkord oma harimatust.
järajale2. veebruar 2018, 21:05
Kui sa elus peale tähenärimise midagi muud ei näe, siis oled 100x lollim kui siiras inimene, kes mõne tähe valesti kirjutab.
HAHAHAAA2. veebruar 2018, 14:24
KU SEE ROHELINE ZUZU Õ'.-<´+09
KUS SEE ROHELINE ZUZU ON...SUU PAPPI TÄIS
Zuuzu istub laua taga, kuhu ta kuldkäevõruga on end3. veebruar 2018, 00:39
mikk2. veebruar 2018, 14:09
Euroopalikes riikides ei ole metsa - Eesti metsavabaks aastaks 2025!
to mikk2. veebruar 2018, 14:23
see juhtub palju kiiremini...kui vaadata millised projektid plaanis on
plaan juba kindel2. veebruar 2018, 15:59
eesti metsavabaks 2 aastaga
mis3. veebruar 2018, 11:27
nad siis tolle tselluloositehasega peale hakkavad, kui meie mets juba 2 aasta pärast lännu? Toovad puidu mujalt ja meile jääb saast ja rikkad saavad raha.
mikk / 14:09, 2. veebr 2018 -le2. veebruar 2018, 17:43
See on tõsi. See on õudne tegelikkus.
MINA2. veebruar 2018, 13:55
Keskkonnaametit arvates on kõik OK , naera puruks, täielik lollide riik. Tselluloositehas Emajõe kaldale , haruldaste lindude elupaik rahaks, massiline rändlindude tapmine , Reil -baltiku lagastav mõju eesti loodusele ja loodusvarade matmine selle monstrumi rajamiseks. (kruus jane). Eestis võib teba kõike kui sul raha on ja rahahimulised ametnikud lausa seisavad järjekorras.
kõik ametnikud2. veebruar 2018, 16:00
tahavad selle arvelt oma suuri taskuid täita , juba praegu käibki ...
Retro2. veebruar 2018, 13:51
Näib nii, et peagi võib hakata kuulma lugusid metsavendluse taassünnist. Tekivad rahva omaalgatuslikud üksused, mis likvideerivad riigimetsadele ligineva ohu vajadusel jõuga sekkudes. Hakkavad kaduma lankidele saadetud tehnika, aga võib olla ka need käskusid ja lubasid jagavad otsustajad. Mine tea, ent mulje on küll selline, et mingi pehme mtütamine ja probleemidest rääkimine ei mõju.
EV1002. veebruar 2018, 13:49
Andke minna - saagige kõik metsad maha!
2. veebruar 2018, 13:55
õige. mis neist metsadest ikka pagulastele jätta.
Kai2. veebruar 2018, 13:36
Mis kùll Eesti riigis toimub
2. veebruar 2018, 16:01
riiki pole juba enam 20 aastat
kas mõtlete seda Jordani äärset või2. veebruar 2018, 16:07
seda,kus on Missisipi `
Maarjamaal olnud taastatud Eesti Vabariik on Kaput. Juba paarkümmend aastat.
Täname hoolivaid isamaalisi oravaid ,oleme siiralt uhked igandist lahtisaamise puhul.
Alfred.2. veebruar 2018, 13:00
No tule Ismailova appi!?
haha2. veebruar 2018, 13:48
selle kanepikimuja suu topiti rahaga kinni. mitte et sealt suust ennegi midagi tarka oleks tulnud, aga nüüd on ta hoopis rumaIa jutuga esinenud.
.......................................2. veebruar 2018, 14:00
Kuidas küll selline inimene pandi abilinnapeaks. Häbi võiks olla.Mitte midagi tast kasu ei ole.
kuidas ei ole?2. veebruar 2018, 15:53
Viimases metsateemalises Suud puhtaks saates istus viimases reas, sätendav kikilips ees, kõõrutas pead vasakule ja paremale, tühjus silmis. Saate lõpuks pigistas ühe lolluse huulilt, mille peale rabati mikker käest. Oli ju kasu-täitis koha stuudios.
Ja mida TE ISE olete peale3. veebruar 2018, 00:40
siin lõksutamise EESTI LOODUSE HEAKS TEINUD?
kuidas3. veebruar 2018, 21:15
pandi? Kitsekasvataja pandi lausa ministriks ja kui rahva vastu hakkas, siis suunati Teater Estonia nõukogusse.
9992. veebruar 2018, 12:56
No kui raha mängus, on need ametkonnad meid ja meie lapsi valmis rõõmuga hävitama.
2. veebruar 2018, 14:11
needus neile 7-ks põlveks ja kogu suguvõsale!
2. veebruar 2018, 16:02
annaks Jumal seda koheselt
Kroko2. veebruar 2018, 12:54
Varbla kandis on ikka väga kole mis on tehtud....seda kanti ei tunne enam äragi...metsad on maas ja järgi on kuumaastik...aga nagu märkide järgi näha on...et lõppu ei tule sellele veel nii peagi
piiks2. veebruar 2018, 11:56
Eestis on kaks ametit mille olemasolust ei ole absoluutselt mingit tolku- Keskkonnaamet jaMuinsuskaitse amet. Mõlemad raiskavad ainult õhku ja nende tegevus on peale sõnade suur 0
ei ole ainult kaks2. veebruar 2018, 13:49
neid on veel palju, üks, millest absoluutselt kasu ei ole, on tarbijakaitseamet.
veel üks2. veebruar 2018, 15:55
Liberalismi Akadeemia
ära alaväärista nõukogude eestlast,2. veebruar 2018, 16:08
tema kõik Ametid on ette nähtud hävitamiseks. Neid on siiski enam kui 2.
seda et2. veebruar 2018, 11:54
Keskkonna minister peaks tagasi astuma.
2. veebruar 2018, 16:03
saadame Alaskale parem
kas tegemist on2. veebruar 2018, 11:43
keskkonna likvideerimise ametiga? Üks vale ja vassimine kogu aeg. Räägitakse metsaMAAST, et seda on rohkem varem, kuid KÄNNUSTIK on ju samuti metsamaa. Mets ja metsamaa on kaks eri asja.
aga lind ei olnud eesti meelne2. veebruar 2018, 12:55
oli kindlasti Jaapani meelne ja kuidas tark Ametnik saab pesitsemast lubada
Pealegi, Maarjamaal kasvavad puud ei ole eestlaste omad juba ammu tänu hoolivatele IRL ja Re ennastsalgavale ülesehitustööle.
ob2. veebruar 2018, 11:09
tulevikumälestus. päev pärast kaku kodutuks tegemist läheb ametnik koju ja avastab, et tema häärber on kivipurustist läbi lastud.
keegi2. veebruar 2018, 12:55
Metsavana2. veebruar 2018, 10:59
Lõppeks kõik algab mõtlemisest, mis summeerudes muutub mentaalsuseks. See värbkakuke vast ei koole-emigreerub teise metsa-kuniks. Riigil on raha vaja-HEA MUGAV VÕTTA! Just mugavuslahendused ja enesega rahulolu on allakäigutrepi astmeteks. Ja paraku just riik annab kammertooni, kuidas ei peaks lahmivalt tegutsema. Ja raha on vaja järjest rohkem! Paanilise augulappimisena näib ka see metsade raadamine, mis on ju millegi tagajärg. Ja see miski on mentaalses mõttes närviline tõmblemine ja iga hinna eest tubli olla NÄIMINE ja veri ninast välja millelegi järgijõudmine-kõige muu hävitamise hinnaga!
Kui kuulen kiledaid vilepiikse, siis tean, et värbkakk kuulutab metsas kevadet. See on ka mulle viimane paik, kuhu põgeneda...
aadu2. veebruar 2018, 10:36
kui tavakodanik elab metsa ääres ja metsast leitakse mingi orava kakajunn siis ei tohi metsast isegi oksaraasu käia võtmas
2. veebruar 2018, 11:36
miks miinuseid pannakse ? see on ju tõsi.
jh2. veebruar 2018, 14:47
Ma ei saa ka aru, milleks miinused. Lendoravatega oli ju, et nende pesa oli kellegi erametsas ja selle omanik ei tohtinud tõesti oksaraagugi puudutada.
Aga mis ise teevad? Alatuse tipp!
aga kõik riigiametnikud2. veebruar 2018, 16:05
on alatud ja saama himulised
Kõige HULLEM seejuures, et säärane SILMAKIRJALIKKUS3. veebruar 2018, 00:43
ei jää ju kodanikel nägemata! Seepeale kaob ju igasugune moraal ka allpool ja kaugel see idariigi täisblatnostiil siis on...
kakuke2. veebruar 2018, 10:31
Uskumatu, mida tehakse! ja täiesti teadlikult, karistamatult ! Mille jaoks või kellele on seadused loodud? Kas mitte kõik ei ole seaduste ees võrdsed? Sedasi hävib (sureb välja) kahjuks päris palju linnuliike, kui metsaraie tõttu nende elukohad hävitatakse :( Ja liigid hävivad jäädavalt! vastik on vaadata, kuidas eesti ametnike jaoks ikka raha absoluutselt ei haise. nad PEAVAD saama karistuse!!!
naisuke2. veebruar 2018, 10:28
Maksuamet, Tervishoiuamet, Keskkonnaamet, Teedeamet...
19412. veebruar 2018, 10:24
hävituspataljoni põletatud maa taktika enne põgenemist
eestimeelsed ametid ju, aga loomulikult2. veebruar 2018, 12:57
olid nende Ametnike esivanemad Hävituspataljionis .
Muidu Ametitesse ei saagi,muidu materdatakse mulda nagu seda va Hundiaugu Üks Jalga
Nõutu2. veebruar 2018, 10:18
Paha lugu, mis muud ütelda.
see veel väike asi2. veebruar 2018, 10:16
uus tsellutehas paneb sellise paugu,siis jokk,
tselluloos2. veebruar 2018, 11:56
on püssirohu tooraine
jõu2. veebruar 2018, 16:00
Mudad tööle ja kodus pole pomme vajagi kokku nikerdada. Tehase kvaliteediga tooraine kohe olemas.
nendest2. veebruar 2018, 09:50
riigifirmadest on jäänudki kuvand ,et seal kõige suuremad seaduse rikkumised ja vargused - ja ega midagi eriti pärast juhtugi , sest keegi ei vastuta!?
selleks see riik nad tegigi2. veebruar 2018, 10:01
RMK on meeletult metsi lagastanud ja hävitanud ja raietega 50 % piitu metsa mädanema jäetud ,see iseloomustab kogu riiki , see ongi demokraatia
ära lora2. veebruar 2018, 10:09
Täna on Eestis metsasid rohkem kui kunagi varem. Tänu keskkonnaametile ja RMKle kasvad eesti rahva rikkus iga tunniga juba.
Riigel2. veebruar 2018, 10:39
Metasamaad on rohkem kui kunagi varem mitte metsa. Metsamaa alla kuulub ka lageraiutud lank näiteks ja põlvepikkune noorendik.See on selline trikiga teema mida riigiametnikud enda kasuks/petmiseks ja rahva lollitamiseks ära kasutavad.
ja2. veebruar 2018, 10:49
sellepärast loomad tulevadki linna?
unustasid mainimata,et rahvas2. veebruar 2018, 13:00
on Toompeal ja Kadriorus ning koosneb alajõedest,ilvestest,krossidest,pentustest,rosimannustest, pevkuritest,semperitest,lauristinidest,kummidest,allikutest,aaviksoodest,ansipitest,kallastest
Need on EESTI RAHVA parimad esindajad
2. veebruar 2018, 16:06
oh sind kärnast oravat
2. veebruar 2018, 16:08
need rahva hävitajad juba 25 aastat
vana kesik2. veebruar 2018, 10:07
meie keskkonnaamet on hooliv , sest näeb riigi rahatasku tühjenemist ning püüab omalt poolt teha kõik , et riigikogu ja aadelkonna palgad ei väheneks.
hooliv on tõesti, seal on ju tööd2. veebruar 2018, 16:11
rügamas ausad reformaatorid ja suured eesti meelt isamaa müüjad.
Nemad hoolivad.
Vana kesik on unustanud, et on tühipaljas aruta populist.
Lola2. veebruar 2018, 09:46
irw2. veebruar 2018, 10:39
Ja kes võtab, tänu siinse rahva suhtumisele teevad mis tahavad. Nemad ju valitsevad teie üle, kes siis võtab?
ei tohi armsaid 2. veebruar 2018, 13:01
isamaalisi närilisi segada .
lihtne2. veebruar 2018, 09:46
Lahti tuleb lasta sellised ametnikud! Kellegi sugulane sai jälle kõva papi.
Pealtnägija teema !
2. veebruar 2018, 10:02
kogu riik oravate võimul olles panigi oma kääbunud sugulased kõikidesse riigiametitesse
Filles d'Europe2. veebruar 2018, 09:35
Ega Brasiiliast palju puudu pole.
Palgalõhed on meil ülisuured, metsi laastatakse, kuritegevus ja sõltuvused on ka tasemel, HIV levib, "eliit" teeb , mis tahab, haridus käib alla, korruptsioonist ei tasu rääkidagi. Ja vaesemate elanike elukvaliteeti langetatake veelgi ning imporditakse agressiivset tõugu immigrante.
EV 100!
sul okupandi ja talumehe kaine aru säilinud, oled2. veebruar 2018, 13:04
suur oht seltsimeestele ausatele Ametnikele.
Mis immigrandid, need ju etnilised estlased,meie endi esiisad ja nemad on kõik haritlased,kultuursed.
Mitte ükski neist ei ütle isegi PLJAT nagu üks mittevajalik päästja ja laiade lõugadega DAAAAME kohtumajas
Eino Taruk2. veebruar 2018, 09:27
Põhiseadusele sülitamine...Miks mina pean seadusi täitma? Palju lihtsam oleks elada neid rikkudes.
Aga paraku sinna me jõuamegi, KUI3. veebruar 2018, 00:45
TIPPUDES VASTUTUST TÖÖLE EI SAADA!
Une Mati2. veebruar 2018, 09:12
meie patrioodikesed soovitavad kõigile netis2. veebruar 2018, 09:03
tsumadan,balti vaksal ja venemaale.Seal on metsa parasjagu.
uhhh2. veebruar 2018, 09:22
milline a h n e t o l a !!!
sinu meelest tuleb Eesti metsast lagedaks teha
otseloomulikult2. veebruar 2018, 09:35
euroopalikud väärtused ülekõige.
aga oma varanatuke2. veebruar 2018, 13:04
tuleb jälle jätta ärasaatjatele.
tase2. veebruar 2018, 09:00
See pole õige EV amet mis ei kahjustaks loodust!
Kus2. veebruar 2018, 09:00
Ja-jah2. veebruar 2018, 09:08
Rohelistel on pudrukauss ees ja metsast sügavalt savi....
millest räägid?2. veebruar 2018, 10:33
Mis mõttes, kus? See ongi nö roheliste algatatud artikkel ju. Või mõtled erakonda?
See 2. veebruar 2018, 10:27
züleika või mis ta nüüd oligi, värvib küüsi, paneb läikiva lehvi lõua alla ja läheb linnavalitsuse kassasse palga järgi.
kas neil enam pangaarvele ei kantagi raha2. veebruar 2018, 16:13
kõik kisendavad sularaha kasutamise pärast miskipärast.
Teavad, et rahapaprid on pärit põrgust endast .
aadu2. veebruar 2018, 10:37
rohelised istuvad linnavalitsuses ja neil suva,oma heaolu on tähtsam
nojahh2. veebruar 2018, 08:55
Siin tegelikult ei ole lihtsalt kuritahtliku häirimisega, väid siin tuleb nentida, et tegemist on kartelli-maffia ametnike kuritahtliku ükskõiksusega. Siin ei oma tähtsust milline osakond (IRL;SDE;REF;KESK) antud valdkonda hetkel juhib, sest suund on võetud Eesti looduse, maa, majanduse ja rahva täielikule hävitamisele, ja värbkakk on siin kõigestpisikene detail. Ahh jaa tasuks üles otsida video sellest kuidas kiideti seltsimees Ratast Brüsselis seoses eduka eesistumise läbiviimisega siis see video loksutab kõik paika ja näitab vägagi kujundlikult, et ükskõik milline maffia osakond hetkel on võimul või opositsioonis, siis Eesti loodus, maa ja rahvas läheb sellele maffiale kõige vähem korda, sest neile on KÕIGE TÄHTSAM Brüsseli isandate kiitus ja pai...
2. veebruar 2018, 09:49
NII ÕIGESTI ÖELDUD!
Kohe vägisi hävitavad Eesti maa ja rahva ja looduse...
Meie ametnikud ja valitsus teevad hullemat rüüstamist kui vaenlased sõjaajal.
see ei ole ükskõiksus2. veebruar 2018, 16:14
see on teadlik ja tahtlik hävitamine. Plaanimajandus .
kakk2. veebruar 2018, 08:54
mis neist kakkudest varsti saame ju kakahaisu tehase.
talijärv, kallas ja &2. veebruar 2018, 08:53
raiuge palju jaksate ja veel enam, küll me asja ära klatime, võimu on
kallasel raiuda veel pooled Viimsi metsad2. veebruar 2018, 16:14
veel on mitu puud püsti.l
2. veebruar 2018, 08:52
See Keskkonnaamet tuleks likvideerida! Raiskab ainult riigi raha. Pisiasjades on kõvad "tegijad", aga lagastamise juures neid paberimäärijaid ei ole. Tagantjärele targutajad!
siin ilmselt2. veebruar 2018, 16:11
lõhnab juba kiire omakohtu järgi
Raivo2. veebruar 2018, 08:50
Virumaal on teatavasti erametsad, kus pesitseb lendorav, see on meile sisse rännannud võõrliik, kuid metsaomanikud ei või oma metsaga midagi teha, sest see võõrliik on kuuldavasti looduskaitse all. Aga riigifirma teeb metsadega mida ise tahab, elagu seal või inimesed, kõik müügiks.
Oleneb mis inimesed2. veebruar 2018, 10:42
Kui ruberoidide tabor, siis kõnnitakse kikivarvul laagrist kauge kaarega mööda, et mitte häirida. Kui omad, siis saega nupp maha, kui põgenemisega hiljaks jäid.
toi2. veebruar 2018, 11:47
Lendorav on Eestis oma levikuala lääne piiril olev meil inimtegevuse tagajärjel hääbuv liik. Kindlasti on ta vähem võõrliik kui metssiga. Võõrliigid on ikka eelkõige inimese abiga meile jõudnud nagu kährik,ümarmudil. See, et riik pole võimaldanud maade vahetust ega kompensatsiooni kohalikele, on küll suur sigadus. Erastamist ja ärastamist ning maade vahetust suurtele sulidele on igati toetatud jokitamise kaudu. Ikka nii, kellel on - see saab, kellel vähe - sel pole sedagi vaja.
miki2. veebruar 2018, 08:50
miki2. veebruar 2018, 08:49
Polegi eriti haruldane2. veebruar 2018, 08:49
nagu artiklist võib aru saada
me võime2. veebruar 2018, 08:47
kiruda seda nõukaaega aga sellist laastamist mida teeb meie oma riik ei suutnud isegi vene võim teha. Metsad olid nagu prillikivid, hooldatud, raiutud, taastatud, hoitud. See mis praegu toimub ei ole mitte millegagi põhjendatav. 90-ndatel käisin isiklikult kaardistamas kaitse all oleva jugapuu elupaiku. Nüüd pole neist ühtki enam alles, küik on lageraide ohvriks langenud. Samas on erametsas mõnel pool sellised piirangud, et hingata ka ei tohi sest seal on mitu aastat tühi olnud kurepesa aga samas sõidetakse kõigest üle. Ma ei saa aru. Lubade andmine käib mille alusel? Kõrgepalgaline ametnik istub tempel pihus ja tuima näoga tembeldab. Teab, et PR nõunik - kah kobeda palgaga - keerab musta valgeks ja vastutust ei mingit.
üks kilekott-2. veebruar 2018, 09:26
TÄIS kilekott2. veebruar 2018, 16:16
ja õige parteipilet hoolivad ja otsustavad
mari2. veebruar 2018, 08:46
Peaks reaalselt karistama hakkama. Ja see RMK Kallas on liiga kauaks eesotsa jäänud. Kasulik oleks inimesi vahetada.
Na Hui2. veebruar 2018, 13:01
No see Kallas on ju täisretsi näoga.
Haige värk.
Haige Eesti.
Ei tea, kas enam allubki ravile.
Elagu EKRE.
uhh2. veebruar 2018, 16:15
ekret ära küll nüüd siin maini, see on ikka totaalne nilbus, aitäh!
ahh3. veebruar 2018, 00:47
tjap - eks ole ju autorollotajad ja ämmakilekotid neist iga kell üle! Neil on ju veb-fond, r-hooldus ja 10M taala ka! Mis on EKREL kõige selle vastu panna?
Suure Pärane2. veebruar 2018, 08:34
Nagu ikka, kõik on JOKK. Liikumiskeeld linnu pesitsusalal kehtib alates 01.02.... Enne seda aga teeme lageraie ja siis kehtestame liikumiskeelu.. SUPER !
küll näete2. veebruar 2018, 09:02
mis siis saab erametsa omanikega kui riik on RMK -ga kõik riigimetsad laastanud. Siis tuleb erametsaomanikule erinõudeid, ja ees- ning tagakirju, suunitlusi ja suunamisi ja palju erinevaid trahve.
---2. veebruar 2018, 10:02
Jah ja seesama raielank loetakse pärastistes aruannetes "metsaks" ja jälle saavad asjapulgad kuulutada, kuidas Eestis pole kunagi nii palju metsa olnud!
mitte ainult2. veebruar 2018, 10:59
Ka koduaedade puud loetakse varsti metsaks. Ma siis suurmetsaomanik, aias kasvab üks kask, üks tamm, üks pihlakas, üks alõtsa, sirel, pirn ja 7 õunapuud. Kindlasti läheks ka metsa alla viirpuu hekk ning elupuud. Kui statistika ikka kehvakeseks jääb, siis rododendronid, puishortensia ja -pojengid saaks samuti puudena kirja lisada.
aga porgandid2. veebruar 2018, 11:46
on ju ka eu eeskirjade järgi puudeks nimetatud.
.2. veebruar 2018, 13:06
Puuviljadeks ikka:)
Aga vaat puudega on kogu meie valitsejaskond.
Nemad võikski puudena kirja panna ja siis saega maha tõmmata.
Vaat see lageraie minule meeldiks.
kas veel polegi2. veebruar 2018, 16:17
pandud. Küll Ametnikud jõuavad.