PakaneFoto: Tiina Kõrtsini
Ilm
2. veebruar 2018, 18:20

ILMAPROGNOOS: nädalavahetusel läheb ilm järjest külmemaks (1)

Eelolev nädalavahetus toob Eestisse talvisemad temperatuurid. Riigi Ilmateenistuse prognoos ütleb, et kui laupäeval on oodata väheseid külmakraade ja vahelduva pilvisusega ilma, siis pühapäeva öösel tõmbub taevas pilve, kraadid langevad, tuul suureneb ja siin-seal sajab lund.

Norra ilmaportaali yr.no prognoosi kohaselt jäävad nädalavahetuse temperatuurid Eestis 0 ja -7 vahele ning oodata on vähest lund. Vene ilmaportaal Gismeteo ennustab sarnaseid temperatuure, kuid veidi rohkem sademeid.

Ilm laupäeval Foto: ilmateenistus.ee

Ööl vastu laupäeva sajab kohati vähest lund ja lörtsi, saartel ka vihma ja on udu. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on -3..+1, selgimiste korral kuni -5°C.

Laupäeva päeval on samuti pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund ja lörtsi, saju tõenäosus on suurem Põhja-Eestis. Puhub idakaare tuul 3-8 m/s, põhjarannikul tugevneb kirdetuul 7-11, puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -3..+1°C.

Ilm pühapäeval Foto: ilmateenistus.ee

Ööl vastu pühapäeva katavad taeva pilved ja kohati sajab vähest lund. Puhub kirdetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 14-16 m/s. Õhutemperatuur on -5..-11°C.

Pühapäeva päeval on ilm pilves ja kohati sajab vähest lund. Puhub kirdetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-18 m/s. Õhutemperatuur on -4..-9°C.