Kass AugustFoto: Silver Solnask
Eesti uudised
22. veebruar 2018, 10:10

Kalamaja kuulsaim kass August oli jälle kadunud (8)

Tallinnas asuva Kalamaja kohalikuks maskotiks muutunud oranžikarvaline kass August läks möödunud nädala lõpus jälle uitama. Kolmapäeva õhtuks jõudis kass aga tagasi koju.

Kassi perenaine kirjeldas, et nägi looma enne kadumist viimati möödunud nädala laupäeval. "Ta käib meil aeg-ajalt õues: tihti hoovi peal ja siis tuleb jälle tuppa," kirjeldas ta ja lisas, et talvel on kassi jalutuskäigud lühemad kui suvel. "Talvel ta üldiselt ei käi pikalt ringi. Laseme välja ja siis ta päeva peale tuleb tuppa ikka tagasi. Aga suvel võib olla, et ta on öö ka kuskil ära." Varasemalt on looma omanikud Õhtulehele kirjeldanud, et kass on ööbinud ka naabrite pool ning hiljemalt mõne päeva jooksul ise tagasi koju kõmpinud.

Möödunud aasta talvel valmistas kass aga oma pererahvale parajat peavalu, sest ei tulnud koju mitme nädala jooksul. "Siis ta oli kuidagi roninud kellegi autosse ja Lasnamäele saanud. Ta oli olnud kellegi juures: keegi oli hoidnud teda toas ja lõpuks viidi ta varjupaika. Saime ta sealt kätte," kirjeldas perenaine ja lisab, et kassil on küljes ka kiip.

Seekord mitme päeva jooksul varjupaigast telefonikõnet ei tehtud, mistõttu hakkas pererahvas kahtlustama, et kass on ehk taas kellegi autosse hüpanud ja kuhugi sõitnud või on keegi otsustanud loomale ulualust pakkuda. "Ta on üldiselt siuke kass, kes igale poole ronib. Nii kui auto uksed lahti on, kasutab võimalust -uudishimulik," muheles kassi omanik.

Kolmapäeva õhtu tõi aga rõõmusõnumi: pärast pikemat pikutamist kellegi teise kodus, jõudis August elusalt ja tervelt tagasi koju.