EMA JA BEEBI: Rozin tuli ilmale jaanuari viimasel päeval.Foto: Helena Erik
Ilm
21. veebruar 2018, 15:50

FOTOD | Muhumaal sündis juba teine sebra! (17)

Tunamullu Muhus jaanalinnufarmis sündinud sebratüdruk Zemfira sai paari nädala eest väikevenna nimega Rozin. Kuigi Zemfira oli sündides kõrgem, kasvab Rozin kiiresti.

Kui Eesti esimene sebravarss Zemfira sündis Nautse külas asuvas Laasu talus 2016. aasta 28. juulil, siis tema vennake tuli ilmale 31. jaanuari varahommikul kella nelja-viie paiku.

"Kui kella seitsme ajal lauta läksime, oli poiss juba kena puhas ja kuiv," kirjeldas Laasu talu perenaine Helena Erik Saarte Häälele

Nimi Rozin valiti sebrapoisile kolme variandi hulgast. "Eelmine kord kuulutasime oma Facebooki sõpradele välja nimekonkursi, kuhu tuli palju pakkumisi," rääkis Erik, kuidas vanem varss sai nimeks baškiiri juurtega vene lauljatari Zemfira nime. "Seekord leidsime, et ehk on parem panna loomadele neutraalsed nimed, mitte sellised, mida ka inimesed kannavad."

Sebraema oma pojakest inimestel puutuda ei luba, mis sellest, et väikseke tahaks lähemalt uudistada inimese kätt, mis ta vanemaid paitab. Pisike Rozin toitub emapiimast, ent sööb juba ka veega segatud müslit. 

”Praegu ootame kevadet, et sebrapere taas õue pääseks,” ütles Erik.