Tuleb karge talveilm.Foto: Martin Ahven
Ilm
26. veebruar 2018, 06:54

SOOJALT RIIDE! Ilmataat lubab kuni 22 kraadi külma (8)

Täna on pilves selgimistega ilm, kohati sajab lund ja võib tuisata. Õhutemperatuur aga langeb, tuues Eestisse suured külmakraadid.

Kuigi tänane õhutemperatuur jääb -15...-22, rannikul kohati -10...-14 kraadi vahele, annb lisa tuul, mis ulatub saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Üldiselt puhub põhjakaare tuul 2-7, saartel ja rannikul aga põhja ja kirdetuul 4-9 m/s, teatab ilmateenistus.

Maanteeameti sõnul sajab päeval mitmel pool lund, kohati tuiskab, ja teedel püsib libeduseoht. Varahommikul teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt lumised või soolaniisked, Lõuna- ja Kirde-Eestis kohati kuivad. Mitmel pool sajab kerget lund. Paiguti on teedel lendlevat lund. Teetemperatuurid jäävad miinuspoolele.

Avatud on jäätee Haapsalu ja Noarootsi vahel

Kella 7st on avatud Haapsalu–Noarootsi jäätee sõidukitele tegeliku massiga kuni 2,5 tonni.

Jäätee algab Haapsalus Holmi kaldalt üle Suure Viigi ning lõppeb Noarootsis Österby sadama muuli juures riigimaantee Nõmmküla–Aulepa–Österby lõpus. Jäätee orienteeruv pikkus on 3 kilomeetrit.

Jäätee on avatud valgel ajal, esialgu kell 7.00–18.00. Jäätee rajaja ja hooldaja on Paralepa Sadam OÜ, infot saab telefonidel 5396 1396 ja 506 6224.