Lumetorm, tugev tuul ja suured lained Merivälja muulil. Foto: Alar Truu
Ilm
27. veebruar 2018, 07:08

ILMAPROGNOOS: tugev tuul, üle kolmemeetrised lained ja kuni 25 kraadi külma (4)

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt kuivad. Tugev tuul toob eeloleval päeval ja öösel Läänemeres jäävabas vees enam kui kolmemeetrised lained. 

Ilmaprognoosi kohaselt on täna vähese pilvisusega  ilm. Kohati sajab lund. Saartel ja rannikul puhub kirde ja idatuul puhanguti kuni 18 m/s, paiguti esineb pinnatuisku. Õhutemperatuur on hommikul paiguti kuni -22°C, Ida-Eestis kuni -25°C. Päeval läheb pisut soojemaks. 

Päeval on vähese pilvisusega ilm. Rannikul sajab kohati veidi lund ja on pinnatuisku. Puhub kirde- ja idatuul 7-12, saartel ja rannikul 14, puhanguti kuni 18 m/s. Külma on 13-19 kraadi.

Ilmateenistus hoiatab, et Läänemere põhjaosas ning Soome lahel puhub kirde- ja idatuul 10 kuni 14, puhanguti kuni 19 m/s. Laine kõrgus merel on 2 kuni 3,5 meetrit. Mitmel pool sajab lund ja laevad jäätuvad.

Liivi lahe põhjaosas ja Väinamerel puhub kirde ja idatuul 7 kuni 12, puhanguti kuni 17 m/s.

Maanteeamet palub sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolm-neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega. Palume juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.