Külmunud Valaste juga ja Ontika pankrannikFoto: Aldo Luud
Ilm
28. veebruar 2018, 07:03

Täiendatud!

ILMAPROGNOOS: praamid sõidavad taas, kuid põrgukülm jätkub, kohati -28 kraadi (34)

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel puhtad ja enamasti kuivad, kohati soolaniisked. Ilmateenistus prognoosib kolmapäevaks kohati kuni 28 miinuskraadi. Eile mandri ja Hiiumaa vahel katkenud laevaühendus on hommikul taastunud.

Eestit kimbutab nagu ülejäänud Euroopatki Uurali tagant saabunud külmalaine "Siberi metsaline".

Rannikul on kohati pilvisem ja sajab lund, samuti on pinnatuisku. Puhub kirde- ja idatuul 4-9, puhanguti 13 m/s, saartel ja rannikul 7-12, puhanguti kuni 18 m/s. Külma on 20-25, hommikul paiguti 28 kraadi, rannikul kohati 15-18 kraadi.  

Prognoosi kohaselt püsib täna külm ja valdavalt selge ilm. Ilm on suurema sajuta, vaid rannikul võib kohati kerget lund tulla. Tugeva tuule tõttu on mitmel pool pinnatuisku. Õhutemperatuur jääb päeval enamasti -12..-17°C vahemikku.

Laevaliiklus seiskus teisipäeva keskpäeval madala veetaseme tõttu. Kuna veetase pole vajalikul määral kerkinud ka kolmapäeva hommikuks, jäi ära kella 6.30ne reis. Kell 10.30 Heltermaalt ja kell 10.30 Rohukülast laevad väljuvad.

Meretase on tõusnud -59 sentimeetrini ning TS Laevad otsustas, et laevad väljuvad. Laevad saavad pardale võtta piiratud arvu sõidukeid. TS Laevad palub kasutada ülesõiduvõimalust neil, kellel see äärmisel vajalik. Laevaliiklus jätkub kuni ilmastikuolud võimaldavad.

Tugev tuul toob jäävabas vees üle kolmemeetrised lained

Tugev tuul toob eeloleval päeval ja öösel Läänemeres jäävabas vees enam kui kolmemeetrised lained, hoiatab ilmateenistus.

Läänemere põhjaosas puhub kirde- ja idatuul 9 kuni 14, puhanguti 20 m/s, pärastlõunal nõrgeneb 6 kuni 11, puhanguti 15 m/s. Laine kõrgus on 1,5 kuni 3 meetrit. Kohati sajab lund. Nähtavus on hea, sajus piiratud. Laevad jäätuvad kiiresti.  

Liivi lahe põhjaosas ning Väinamerel puhub kirde- ja idatuul 6 kuni 11, puhanguti 15 m/s. Kohati sajab lund. Nähtavus on hea, sajus piiratud. Laevad jäätuvad kiiresti.

Soome lahel puhub kirde ja idatuul 6 kuni 11, puhanguti 15 m/s, öösel nõrgeneb 5 kuni 10 m/s. Kohati sajab lund. Nähtavus on hea, sajus piiratud. Laevad jäätuvad kiiresti.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes

Libeduse suhtes tuleb endiselt olla tähelepanelik ristmikel ning kiirendus- ja aeglustusradadel, kus on kinnisõidetud lund. 

  • Möödasõit vastassuunavööndis maanteekiirusel on kõige ohtlikum manööver liikluses. Möödasõidul talvetingimustes on ka külglibisemisse sattumise oht tavalisest suurem. 

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.

Lähipäevadel jätkub pakaseline ilm

Neljapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 12-15 m/s. Külma on 17-23, saartel ja rannikul 11-16 kraadi. Päeval on vähese pilvisususega ilm. Rannikul võib kohati veidi lund sadada. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti 13 m/s. Külma on 9-14 kraadi.

Reede öösel on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 13 m/s. Külma on 17-22, rannikul kohati 13 kraadi. Päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 13 m/s. Külma on 8-13 kraadi.

Laupäeva öösel on selge ja sajuta ilm. Puhub ida- ja kagutuul 3-9 m/s. Külma on 17-23, saartel 8-16 kraadi. Päeval on päikesepaisteline ilm. Puhub ida- ja kagutuul 3-9 m/s. Külma on 7-12 kraadi.