Saarte praamFoto: Teet Malsroos
Ilm
1. märts 2018, 14:49

Täiendatud!

PRAAMIKRIIS: Hiiumaa laevaliiklus vajab paremat ilma ja lähiajal ei taastu (41)

Laevafirma TS Laevad teatel on prognooside kohaselt suur tõenäosus, et laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil lähimal ajal ei taastu. Probleemid algasid teisipäeval. Vahelduva eduga mõned praamid siiski väljusid. Appi on tellitud lisa lennureise.

TTÜ meresüsteemide instituudi kahe eeloleva päeva avalikustatud prognoos näitab jätkuvalt madalat veetaset Rukki kanalis ja seetõttu on laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa liinil peatunud kuni homme lõunani.

Uue otsuse laevaliikluse toimumise kohta teeb TS Laevad reedel, 2. märtsil orienteeruvalt kell 14.00. 

TS Laevad on pöördunud maanteeameti poole leidmaks võimalust tihendada teisi ühendusi, et inimestel oleks võimalik Hiiumaalt mandrile ja mandrilt Hiiumaale reisida ning saart vajalike toodetega varustada.

TS Laevad loodab inimeste mõistvale suhtumisele ning palub reisijatel siiski jälgida infot praamid.ee veebilehel ja Facebookis. Juhul, kui ilmastikuolud ja prognoosid muutuvad soodsamas suunas, siis võetakse jooksvalt vastu otsus reiside toimumise osas.

Hiiumaa laevaliini varahommikused väljumised Rohuküla-Heltermaa liinil jäid madala veetaseme tõttu ära. Häired on ka Vormsi liinil.

Praamifirma TS Laevad tühistas reisid kell 6.30 Heltermaalt ja Rohukülast. Tänase päeva edasine laevaliiklus sõltub ilmast.

Probleemid Hiiumaa laevaühendusega algasid teisipäeva hommikul. Kolmapäeval see mõneks ajaks taastus, kuid õhtul veetase taas langes ja praamid jäid sadamasse.

Seoses madala veetasemega on häireid ka Sviby-Rohuküla liinil.

Busside ja alates 20-tonnise kaaluga raskeveokite ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -40 sentimeetrit. Alla 20-tonniste sõidukite, välja arvatud sõiduautod, ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -55 sentimeetrit, märkis Kihnu Veeteed.

Neljapäeva varahommikuse seisuga oli veetase kukkunud 63 sentimeetrit.