PraamFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
4. märts 2018, 12:48

NELI VÄLJUMIST! Hiiumaa ja mandri ühendus käib ajutiselt Virtsu kaudu (18)

Kuigi veetase on veidi kerkinud, jätkavad parvlaevad liiklust ajutisel Virtsu-Heltermaa liinil ka esmaspäeval. Seoses madala meretasemega Rukki kanalis avab TS Laevad laevaühenduse Heltermaa ja Virtsu vahel. 

Vastavatud Heltermaa-Virtsu liinil toimub täna kolm väljumist mõlemast sadamast.

Täna, 4. märtsil jätkame reise Virtsu-Heltermaa liinil. Väljumised Heltermaalt ja Virtsust toimuvad kell 08.30, 12.30, 16.00 ja 19.30.

Esmaspäeval, 05. märtsil jätkame sõitmist Virtsu- Heltermaa liinil. Väljumised toimuvad Heltermaa ja Virtsu sadamast kell 8.30 ja 12.30. Edasise osas anname uut informatsiooni orienteeruvalt kell 12.00.

Neljapäeval avatud laevaliinil Heltermaa ja Virtsu sadamate vahel toimub 2. märtsil kolm väljumist, liini teenindavad parvlaevad Tiiu ja Leiger.

Virtsu sadamast olid väljumised kell 08.00, 12.30 ja 19.30 ning Heltermaa sadamast kell 08.30, 12.30 ja 18.30.  Ülesõit kestab orienteeruvalt 3-3,5 tundi. Pileteid müüakse Heltermaal kassast ja Virtsust väljunud reisidele suunatakse inimesed pileti eest maksma pärast reisi Heltermaal.

Heltermaa-Virtsu ajutine laevaliin on vajalik, kuna laevad ei saa Rukki kanalis valitseva madala veetaseme tõttu oma tavapärasel liinil Heltermaa ja Rohuküla vahel juban mitmendat päeva sõita.

Pileteid müüakse Heltermaal kassast ja Virtsust väljunud reisidele suunatakse inimesed pileti eest maksma pärast reisi Heltermaal.

TS Laevad juhatuse esimees Jaak Kaabeli sõnul on hiidlastele laevaühenduse loomine Hiiumaa ja mandri vahel väga oluline. Seetõttu leiti koostöös maanteeameti ja veeteede ametiga lahendus avades liini Heltermaa ja Virtsu vahel.

„Parvlaev Tiiu väljub täna kell 20:00 Heltermaalt Virtsu ning võtab peale nii reisijaid kui sõidukeid. Järgmised reisid toimuvad homme kell 08.00 väljumisega nii Heltermaalt kui Virtsust. Reisid jätkuvad kuni laevaliikluse taastumiseni Rohuküla-Heltermaa liinil. Pöörame tähelepanu, et tulenevalt jääoludest võib esimene reis võtta kaua aega,“ ütles Kaabel eile.

Pileteid müüakse Heltermaal kassast ja Virtsust väljunud reisidele suunatakse inimesed pileti eest maksma pärast reisi Heltermaal.

Parlaev Leiger väljus kell 19:30 täna Rohukülast ja suundub Heltermaale ning võtab peale vaid reisijaid ilma sõidukiteta. Homme teenindab parvlaev Leiger ka Heltermaa-Virtsu liini.

Majandusminister Kadri Simson ütles ERR-ile, et sellega muutub planeeritud Muhu ja mandri vahelise jäätee rajamine.

"Jah, see läbib võimalikku jääteed. Kuna seal on olnud ka tõsised veetaseme kõikumised, siis jää oli ka juba päris tõsiste pragudega," nentis Simson.

Homses lennugraafikus on Hiiumaa suunal ka ennelõunane lisalend.

Hiiumaa vallavalitsuse tellimusel ja maanteeameti kinnitusel lisandub homsesse suursaari teenindava lennuettevõtte graafikusse ka ennelõunane lend. Homme, 2. märtsil väljub lend Tallinnast Kärdlasse kell 10.30 ja Kärdlast Tallinnasse kell 11.15.

"Jätkuva mandri ja Hiiumaa parvlaevaliikluse seisakuga seonduvalt tuleb homme, 2. märtsil lennugraafikusse lisalend Tallinnast Kärdlasse kell 10.30 ja Kärdlast Tallinnasse kell 11.15," andis Transaviabaltika esindaja Rene Must teada.