Foto: Aldo Luud
Nädala TOP
9. märts 2018, 18:29

Top | Hundid näksivad (9)

Rahvas elab hundihirmus, ametnikud ja muud hundispetsialistid aga naeruvääristasid inimesi, kes kardavad elamute ümber luusivaid ja aknast sisse vaatavaid hallivatimehi. Keegi meist ei taha hundi poolt näksitud saada, isegi mitte siis, kui see sünniks puhta teaduse nimel. Laskmislube ei tahetud anda, kuna teadlased tahtvat uurida huntide käitumist. Jääb mulje, et loom on tähtsam kui inimene. 

Kas sotsid on õigel teel?

Sotsid on küll valla päästnud kampaania oma juhi toetamiseks, kuid üha enam tundub, et rahvas on Jevgeni Ossinovskist ja tema ninatarkusest väsinud samamoodi nagu omal ajal Andrus Ansipist peaministritoolil. Kui õige asja eest seismine lõppeb riigikogust väljajäämisega, siis kas sotsid jäävad endale kindlaks, et nad on õigel teel?

Igihaljas praamijama

Uute praamide muretsemise aegu jäeti meile mulje, et nood lahendavad saartevahelise ühenduse mured igaveseks ajaks igavesti. Nüüd, kus praamid Hiiumaale korralikult ei pääse, kuna „ootamatult“ tuli madal veeseis, mida ennustatakse märtsi lõpuni kestvat, pole ükski praamitellijast poliitik vastutust võtmas. Praam telliti hästi suur, veetee unustati süvendamata.    

Vanadusmaks

Eakate hooldamise probleemile pole poliitikuil muud lahendust, kui üheeurose lisamaksu kehtestamine, mis ilmselt lisanduks palgalehel töötukassa, teise pensionisamba, tulu- ja sotsiaalmaksule. Keegi pole suutnud seletada, miks terve elu tööd rabanud eaka pensionist ei piisa ligilähedaseltki ka kõige odavamasse hooldekodusse sisseseadmiseks.  

Klaas on pidur

Tartu linnapeal on otsekui selgeltnägijal ilma uuringutetagi selge, et puidutehas tema linna lähikonda ei sobi. Ilmselt on Tartule kohane ära elada puhtalt õhust, sellise madala asjaga nagu tootmistegevus tegeldagu ükskõik mujal Eestis. Samamoodi ei taha hiidlased saare lähedusse tuuleelektrijaama. Kas ka Kirde-Eesti peaks Tartu ja Hiiumaa eeskujul põlevkivimajanduse kinni panema?