Ilm
2. aprill 2018, 06:51

Saada pilte kevadisest lumesajust [email protected].

ILMABLOGI | Teeolud on keerulised: lume tõttu on juhtunud mitu avariid (51)

Ennustatud lumesadu on pärale jõudnud ning jätkub terve tänase päeva. Liikluses tuleb olla eriti ettevaatlik. Pühapäeva õhtul juhtus värske lume tõttu juba kaks avariid.

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolamärjad või soolalumesegused. Paljudes kohtades sajab lund, lörtsi või vihma, kusjuures lumesadu on tugevam Põhja- ja Lääne-Eestis. Kohati tuiskab. Teepinna temperatuurid on napilt miinuspoolel ning teedel võib olla jäidet.

Prognoosi järgi jätkub täna sadu terve päeva. Enamasti sajab lund ja lörtsi, ida pool lörtsi ja vihma. Kohati on sadu tugev, saju intensiivsus väheneb alles õhtul. Täna tuleb seega valmis olla talvisteks teeoludeks ja libeduseks, seda eeskätt väiksematel teedel ning Põhja- ja Lääne-Eestis.

Liiklusõnnetused

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 31 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Pühapäeval kell 21.30 toimus liiklusõnnetus Võrumaal Võru vallas Kose-Käbli mnt 5. kilomeetril, kus sõiduautot Audi A4 juhtinud 39-aastane mees kaotas märja lumega kaetud sirgel teelõigul kontrolli sõiduki üle ning sõitis teelt välja vastu puud. Juht toimetati Lõuna-Eesti Haiglasse kontrolli.

Pühapäeval kell 23.25 toimus liiklusõnnetus Tartumaal Tartu vallas Vasula alevikus Kõrveküla-Lähte mnt 5. kilomeetril, kus sõiduautot Subaru Legacy juhtinud 40-aastane mees kaotas värskelt sadanud lumega kaetud sirgel teelõigul kontrolli sõiduki üle ja sõitis teelt välja vastu puud. Juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi kontrolli.

Esmaspäeva hommikul sõitis Türi lähedal noor naine autoga teelt välja.

Politsei palub olla liigeldes ettevaatlik ja arvesta sõidukit roolides muutlike teeoludega.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

  • Tänase ilmaga hoia tavapärasemast suuremat pikivahet: see annab ohuolukorrale reageerimiseks hädavajalikku lisaaega.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil m.tarktee.ee.

Hea lugeja, kas ka sinu kodukandis sajab lund? Saada pildid kevadisest lumesajust [email protected]!.

17:56
16:39

Täna hommikul kell pool üheksa Valga-Uulu mnt. Ala küla lähedal.

(Lugeja foto)
10:26

Pidage vastu, varsti tuleb suvesoe!

10:22

Eestisse saabuvat lumesadu pidasid paljud inimesed küll esialgu aprillinaljaks, kuid nii see siiski ei olnud. Maha sadanud lumevaip põhjustas liikluses parasjagu ebamugavust, kui hommikused sõitjad avastasid paljudes kohtades eest lükkamata teed ja tänavad. Türi lähedal sõitis kehvade teeolude tõttu auto teelt välja.  Vaata pilte ja loe pikemalt SIIT.

08:52