Foto: Vida Press
Loomad
4. aprill 2018, 19:57

KAJAKARÜNNAK: linnud lagastasid hotellitoa hullemini ära kui rokkstaarid (1)

Seitseteist aastat tagasi keelas Kanadas asuv hotell Fairmont Empress Nick Burchillil nende asutuses enam kunagi ööbida. Miks? Nicki toa lagastas ära parv näljaseid kajakaid.

Metro kirjutab, et Nick viibis toona Victoria linnas tööasjus ning ööbis Fairmont Empressis. Muu hulgas oli tal kaasas kohver, mis oli täis suitsuvorsti. Kummaline valik, ent tegelikult pole Nick suitsuvorstisõltlane, maitsvad snäkid olid mõeldud saatmiseks sõpradele, kes teenisid mereväes aega.

Et suitsuvorst köetud hotellitoas pahaks ei läheks, avas Nick enne toast välja minemist akna. Pahaaimamatu hotellikülastaja läks seejärel väikesele jalutuskäigule.

Mida ta ei teadnud, oli see, et vorstid äratasid huvi umbes 40-pealises kajakaparves, kes vorstivalvuri äraolekut ja avatud akent kohe ära kasutasid. Ning ega head teenindust ei saa ära põlata - kajakad ei haaranud vorste noka vahel kaasa, vaid jäid hotellituppa einet nautima.

„Tegin ukse lahti ja astusin kajakap*sa, sulgede ja vorstitükkide tornaadosse,“ kirjeldab mees vaatepilti, kui ta jalutuskäigult tuppa tagasi jõudis. Kogu tuba oli laastatud hullemini kui ükski rokkstaar oleks suutnud seda teha - puutumata polnud jäänud ei kardinad, lambid ega ükski mööblitükk.

Maruvihane Nick võttis kinga jalast ja viskas selle ühe pätilinnu suunas. Seejärel haaras rätiku ning püüdis selle abiga ühe kajaka kinni ja heitis aknast välja. Mõistes, et ta jääb kohe tähtsale ärikohtumisele hiljaks, otsis Nick lagastatud toast oma kinga uuesti üles ning üritas seda puhastada ja kuivatada. Kuid fööniga kinga puhastamine viis elektrikatkestuseni, mille peale tuli kohale hotelli töötaja.

„Mäletan endiselt tema näoilmet...“ meenutab Nick. Kui ta ärilõunalt naases, sai ta ka kätte teate, et ei tohi enam kunagi jalga hotelli uksest sisse tõsta.

Nüüd, mil juhtunust on varsti möödas ligi 18 aastat, läks Nick uuesti Fairmont Empressi, et vabandust paluda. See on piisavalt pikk aeg, et kogu vorstijama unustada ning hotelli juhataja kinnitas, et Nick on taas oodatud klient ja külastuskeeld enam ei kehti.

Nick on kindel, et juhataja südant aitas härdamaks muuta pool kilo suitsuvorsti, mille ta lepituskingitusena kaasa võttis.