Loomakaitsjate meeleavaldusFoto: LAURA OKS
Loomad
11. aprill 2018, 08:49

Tallinnas kohtuvad loomakaitsjad üle maailma (3)

12. ja 13. aprillil toimub Tallinnas rahvusvahelise koalitsiooni Fur Free Alliance (FFA) aastakoosolek, mida võõrustab loomade eestkoste organisatsioon Loomus. Selline koosolek leiab Eestis aset esmakordselt.

FFA esindab rohkem kui 40 loomakaitseorganisatsiooni 28 erinevast riigist. Tallinnasse saabuvad karusnahavastased ühingud Euroopast, Ameerika Ühendriikidest ja Hiinast, kokku 15 riigist. Muuhulgas on kohal esindaja organisatsioonist Humane Society, kelle töö tulemusel on paljud suured moetegijad nagu Gucci ja Michael Kors loobunud karusnaha kasutamisest. Üks Eesti jaoks olulisemaid osalejaid on ka esindaja Norrast, kus võeti hiljuti vastu otsus keelustada karusloomafarmid täielikult aastaks 2025. 

“PETA on kuulutanud 2018. aasta karusnahast loobumise aastaks. Sellega saab ainult nõustuda, sest üksteise järel on tänavu karusnahast loobunud mitmed tuntud moetegijad nagu Versace, Donna Karan, Furla, Galliano ja teised. Ka paljud moeajakirjad on karusnahale selja pööranud,” ütles Loomuse juhataja Kadri Taperson.

“Tallinna kohtumisel on esindatud kõik need ühingud, kes veavad edukalt nii oma riigis kui ka globaalsel tasandil kampaaniaid karusloomafarmidevaba maailma suunas. Oleme veendunud, et sinnapoole on liikumas ka Eesti. Seda kinnitab suurepäraselt loomakaitsjate aastakoosoleku asukohavalik.”