Evelin Ilves koos SchubertigaFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
11. aprill 2018, 12:55

Karvane ülevaade: Eesti tuntud inimesed ja nende lemmikloomad (8)

Kõik lemmikloomaomanikud peaksid täna katma peolaua sest just täna tähistatakse rahvusvahelist lemmikloomapäeva. Õhtuleht reastas selleks puhuks üles Eesti tuntud inimeste karvased ja sulelised pereliikmed:

Evelin Ilves. Endise esileedi ja restorani Roog perenaise lemmikuks on stabyhoun'i tõugu koer. Helilooja Schuberti järgi nime saanud karvane neljajalgne on Ilvese pereliige olnud juba kuus aastat. Kuigi naine armastab oma koerakesega ringi liikuda avalikes kohtades – restoranis, pangas, kontserdil, siis möödunud aasta lõpus jagas Ilves enda blogis ajakirjale Naisteleht, kuidas teda ootamatult Schubertiga Tartus asuva hotelli ukse taha jäeti.

Friisi linnukoer ehk stabyhoun on Hollandist pärit umbes 200 aasta vanune koeratőug. Koera peetakse intelligentseks ja kergesti koolitatavaks. Ta sobib küll perekoeraks oma rahuliku ning enesekindla iseloomu tőttu, kuid vajab palju liikumist ning aktiivset töötamist.

Evelin Ilves koos Schubertiga Foto: Tiina Kõrtsini

Maarja-Liis Ilus. Aasta alguses pisitütre emaks saanud lauljanna pereliikmeks on olnud juba 15 aastat vana-inglise lambakoer Bianca. Maarja-Liis rääkis 2014. aastal Naistelehele, et otsis koera, kes oleks sõbralik, lepiks reiside ajal ka tema vanematega ning kes poleks liiga raskesti koolitatav. Vana-inglise lambakoer pärineb Inglismaa vanadest karjakoerte liinidest.

Beatrice. Modelliagentuuri perenaise ja šampanjakultuuri eestvedaja ning tema fotograafist kallima Ed Labetski kodus elavad eksootilised kassikesed Theodor ja Talullah. Theodor, keda pereliikmed kutsuvad hellitavalt Fjodoriks, jõudis Beatrice´i ja Edi ellu kaks aastat tagasi. "Meil oli juba üks kass olemas ja mõtlesime, et võiks talle seltsilise leida," on Beatrice kassi saamisloost rääkinud. Tegemist on Tai päritolu, lühikarvalise orientaalse kassitõuga, keda iseloomustatakse intelligentse, uudishimuliku ja seltsiva loomana. Talullah on peterbaldi tõugu kass. Tegemist on ühe haruldasema kassitõuga, mis aretati välja Venemaal 20. sajandi lõpus.

 

#longtimenocat

A post shared by Ed Labetski (@ed.labetski) on

Liis Lemsalu. Lauljanna seltsiline on hallikarva scottish foldi tõugu kassike Webbi, kes on Liisi pereliige olnud kaks aastat. Scottish foldi tõugu peetakse võrratu iseloomuga kassideks. Just selle pärast on nad nii hinnatud ja erinevad teistest tõugudest. Nad on vaiksed, naudivad tohutult inimese seltskonda ja väljendavad seda igapäevaselt.

Ott Lepland. Laulja lemmikloomaks on kass nimega Sipsik, kes jõudis Oti koju 2013. aastal MTÜ Pesaleidja kaudu. 2015. aasta sügisel otsustas iseteadlik kass aga mõneks ajaks kodust minema joosta. Oti mure oli nii suur, et ta palus kassi leidmisel abi Facebookis. Pärast üheksat päeva seiklusi jõudis kass õnneks koju tagasi.

 

Ei tea kas täna esinema ka lastakse... 😁 #sipsik

A post shared by Ott Lepland (@ott.lepland) on

Getter Jaani. Lauljanna lemmikloom on kääbusspits Zenorii Zahhar Zimba ehk Nunnu, kelle kinkis Getterile tema elukaaslane Ott-Sander Palm. See on kääbuskoeraga, kes on saksa spitsitõugude seas väikseim.

Angeelika Kang-Osula. Kaunis makroonikuninganna kinkis 2016. aasta alguses enda tulevasele kaasale Märt Osulale sünnipäevaks kääbusspitsi-tüdruku, kellele pandi nimeks Nööp. 2018. aastal sai Nööp emaks ja nii sai Angeelika hoolitseda ka vastsündinud kutsika eest.

 

#birthdaygirl #happysecondbirthday #happypomeranian

A post shared by Angeelika Kang (@angeelikakang) on

Igor Mang. Tähetargal on aastaid olnud kaaslaseks segavereline Sulfa, kes on mehega kaasas kõikjal. Astroloogi sõnul ei ole ainult inimene see, kelle iseloom sõltub sünniajast, vaid sama kehtib ka loomade puhul.

Igor Mang ja Sulfa Foto: Teet Malsroos

Merlyn Uusküla. Eesti diskokuninganna kodus jookseb ringi Pupi-nimeline koerake. Lauljanna rääkis 2017. aasta sügisel Õhtulehele, et lemmikloom oli tal olnud mõttes juba mitu aastat. Esimest korda nägi Merlyn koera pildil oma endise klassiõega, kes kutsikale kodu otsis. Kuigi Pupi ei ole paberitega puhas tõukoer, on talle lähim tõug taani-rootsi farmikoer, seega on tegu karjakoeraga. „Ta on väikesekasvuline, hästi mänguline ja lastesõbralik,“ on Merlyn koera kohta öelnud.

 

Head ööd...😊 #emmekaisus #puppy #sleepy #goodnight🌙

A post shared by Merlyn Uusküla ✨ (@merlynofficial) on

Alari Kivisaar. Raadiohääle truu kaaslane on pikakarvaline taksikoer Michi, kelle tegemistel võib silma peal hoida nii mehe kui raadio Sky Plus sotsiaalmeediakontodel. 

 

Koera elu🐕

A post shared by Alari Kivisaar (@alarikivisaar) on

Karl-Erik Taukar. Laulja ja tänavune "Eesti otsib superstaari" saatejuht teatas uuest pereliikmest möödunud suvel sotsiaalmeedia vahendusel. "Tere tulemast perekonda", kirjutas Karl-Erik Instagrami pildi juures, kus lisaks Karl-Erikule ja tema elukaaslasele Kerli Kivilaanele oli pisike kokkerspanjelikutsikas. Armsale karvapallile pandi nimeks Bert ja värskele pereliikmele tehti ka eraldi Instagrami konto @bertthecocker. Hiljuti tähistasid noored ka Berti esimest sünnipäeva. 

 

welcome to the family, @bertthecocker 🐾

A post shared by Karl-Erik Taukar (@djtowncar) on

Bert Pringi. Muusikalilavadelt ja "Su nägu kõlab tuttavalt" viimasest hooajast tuttav laulja ja laulupedagoog sattus sõbra Kirke Erti meelitamisel 2010. aastal "Teeme ära!" talgutel loomade varjupaika. Just sealt on pärit Berti neljajalgne sõber, foksterjer Max. Mees kirjeldas Õhtulehele antud intervjuus esmakohtumist Maxiga: "See oli eriti masendav koht, koerad olid stressis ja kurvad. Seal see Max siis istus väikses puuris: karvane, pulstunud ja värises. Ta oli nii pulstunud, et ei saanud arugi, kus pool pea on või mis tõugu ta on. Ei näinud välja isegi nagu krants – ta ei näinud kohe üldse välja!" Kummalisel kombel võitis aga Max, kelle eksterjöör millegagi ei hiilanud, hoobilt Berdi südame. Et Maxist sai ühtäkki Berdi pereliige, oli puhas juhus. Laulja teine pereliige on kaunis Siberi husky Boca.

Bert Pringi Foto: Teet Malsroos

Inna Uit. Endise atleedi kodus elas 2015. aastal 13 kassi, neli koera ja seitse lindu neljast eri liigist – kaks tuvi, merikajakas, aara ja kolm hakki."Kui näen, et loom sureb, kui mina teda ei päästa, siis ma muidugi üritan midagi teha. Mööda ma ei lähe. Jään kas või kuhugi hiljaks, aga pean vähemalt proovima seda olukorda lahendada," on pühendunud loomasõber 2015. aastal antud intervjuus Õhtulehele öelnud.

Inna Uit Tags: Inna Uit Foto: Stanislav Moshkov

Luisa ja Taavi Rõivas. Endise peaministri ja lauljanna pere täienes 2016. aasta alguses. Luisa andis enda uuest pereliikmest, samojeedi tõugu koerakesest teada Instagrami vahendusel. Samojeedi koera peetakse maailma üheks ürgsemaks koeratõuks. Tõug pärineb Siberi samojeedi (neenetsi) hõimu heledakarvalistest kelgu- ja jahikoertest.