Võib-olla juhatasid karu aeda maitsvad toidulõhnad?Foto: PantherMedia/Scanpix
Loomad
19. aprill 2018, 21:25

VIDEO | Vanaema päästis lapselapse karu käest (16)

„Issand jumal, karu!“ hüüab kohkunud vanaema Missy ja haarab väikese lapselapse endaga tuppa kaasa. Põõsastest välja hüpanud mõmmik jääb pika ninaga.

California elanik Missy rääkis kohalikule telekanalile KTLA, et märkas, kuidas tema lapselaps aias midagi huviga vahtis. Sinnapoole vaadates jõudis ta veel karu pruuni kasukat näha, kui mesikäpp juba põõsastest nende poole liikus.

Missy arvab, et laps ehmatas rohkem ära tema kisa kui karu enda peale, kes oli seni täiesti liikumatu. Iseenesest pole karu nägemine tema kodukandis midagi erilist - paljud California piirkonnad on nii tihedalt asustatud, et metsloomad peavad inimestega kõrvuti elama. Samuti on inimeste prügikastides karudele huvitavaid toidujäänuseid ja aeda jäetud toidukraami (ja väikesi lapsi?).

Muidugi on tõenäoline, et mesikäpp tuligi uudistama just grillinurka, prügikasti või koerakaussi. Igal juhul ütleb Missy, et iga aasta on erinev - vahel on karusid vähe, vahel palju. Sel aastal on ta kodu lähedal näinud juba mitut karu, koiotti ja puumat. „Ju siis on sel suvel karurohke hooaeg,“ ohkab vanaema.