Soe ilmFoto: Martin Ahven
Ilm
6. mai 2018, 13:29

Otsige päikesekaitsekreem välja, suvesoe on tulekul! (3)

Lõpuks ometi on põhjust vihmavari ja kummikud mõneks ajaks kapinurka visata, sest järgmise nädala ilmaprognoos lubab vaid päikest ja sooja ilma. Riigi ilmateenistuse ennustuse järgi hoiab kõrgrõhkkond temperatuuri 20 plusskraadi lähedal.

Esmaspäev on sajuta. Edela- ja läänetuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 15..19, rannikul kohati 9°C.

Esmaspäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeva öösel riivab meid korraks põhja poolt mööduv jahedamat õhku toov madalrõhulohk, kuid sajupilved Eestisse ei ulatu. Tuul pöördub korraks põhjakaarde ja on mõõdukas. Päeval taastub kõrgrõhkkonna mõju. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päevasooja on 7 kraadist põhjarannikul kuni 16°C-ni Lõuna - Eestis. 

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäevast nädala lõpuni määrab meie ilma kõrgrõhuala ja ilm on sajuta.

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäev on sajuta. Tuul pöördub põhjakaarest lõunakaarde ja on nõrk, rannikul ja saartel mõõdukas. Õhutemperatuur 1..5, päeval 12..17°Ci, meremõjuga rannikul 8°C.

Neljapäev on sajuta. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur öösel 2..7°C, päeval 14..20°C, meremõjuga rannikul 10°C lähedal.

Reede on sajuta. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 2..7°C, päeval 17..21°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Päikeseliste ilmade tulekuga tasub tähelepanu pöörata enda naha päikese eest kaitsmisele. Näiteks pühapäeva pärastlõunal oli UV-indeks keskmisel tasemel, kuid võib arvata, et ilmade soojenedes UV-indeksi tase päikese käes tõuseb. Seepärast ei maksa päikesevannidega liiale minna ning tasub vajalikud kaitsevahendid lähedal hoida. UV-indeksi taset saab jälgida SIIT.