Pikakari randFoto: Stanislav Moshkov
Ilm
11. mai 2018, 10:53

ILMAPROGNOOS: nädalavahetusel võib nautida 25kraadist sooja (3)

Nii riigi ilmateenistus kui välismaine ilmaportaal yr.no lubavad nädalavahetuseks täielikku suveilma: päike sirab taevas ja soojakraadid kerkivad kohati üle 20. Suvine ilm peaks jätkuma ka järgmisel nädalal.

Reedel jääb kõrgrõhkkond riigi ilmateenistuse andmetel Laadoga ümbrusse väheliikuvaks ja selle servas on meie ilm ikka kuiv ning enamasti selge taevaga. Kagu- ja idatuul ulatub saartel puhanguti 14 m/s, pärastlõunal jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur öösel 4..9, rannikul kuni 11°C-ni, päeval 18..22°C, meremõjuga rannikul on jahedam.

Reede Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna vahetus läheduses laiguti õhukese pilvevinega, aga ikka kuiv. Idakaare tuul on nõrk. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal õhus 4..5°C-ni, maapinnal võib ka 0°C lähedale langeda, rannikul on kuni 11°C, päeval 20..24°C, meremõjuga rannikul on märksa jahedam.

Norrakate ilmaportaal yr.no lubab laupäevaks Tallinnas 19 soojakraadi, Tartus, Narvas ja Paides 20, Kuressaares aga 17 soojakraadi.

Laupäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval suundub kõrgrõhkkond Botnia lahe kohale ja selle lõunaservas on meil taevas õhukese pilvekihiga kaetud, aga ilm on ikka kuiv. Idakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur öösel 6..10, rannikul kuni 12°C, päeval 22..25°C, meremõjuga rannikul on märksa jahedam.

Yr.no lubab pühapäevaks Kuressaares 21, Narvas ja Paides 23, Tartus 22 ja Tallinnas 19 soojakraadi.

Pühapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee