Inimeste maiustega harjunud karu võib kurjaks minna!Foto: PantherMedia/Scanpix
Loomad
17. mai 2018, 16:29

ISA KÕNE KIIRABISSE: „Karu tõstis mu tütre tagumikkupidi õhku!“

See ei ole tore muinasjutt Kuldkiharakesest. Colorado osariigis sai hädaabinumbri 911 dispetšer kõne isalt, kes rahuliku häälega kirjeldas, et karu tuli nende aeda ja tõstis tema 5aastase tütre tagumikkupidi õhku. Karu seda ampsu üle ei elanud

CBS News vahendab, et piirkonnas, kus kõne teinud perekond elab, on karude nägemine üsna tavaline. Nädalavahetusel ründas üks mustkaru ehk baribal koduõues mänginud 5aastast tüdrukutirtsu. Lapse elu päästis ta ema, kes kõva kisa ja kätega vehkimisega mõmmiku eemale hirmutas.

Lapse isa jäi rahulikuks ja kutsus ohvrile kiirabi. „Karu tõstis mu tütre tagumikkupidi õhku,“ ütles ta dispetšerile. „Tal on seljast tükk välja hammustatud ja jala peal on ka paar auku,“ kirjeldas ta hammustuse tagajärgi.

Vastutav karu on arvatavasti nüüdseks omadega teises ilmas. Kohalikud metsavahid kinnitasid, et leidsid kohe pärast intsidenti tõenäoliselt õige karu, kes ohvrit kannikast hammustanud oli ja lasid ta maha. Nad panevad kõigile metsikute loomade läheduses elavatele inimestele südamele, et nood ei jätaks toidujäänuseid õue vedelema ning kasutaksid spetsiaalseid prügikaste, mida karul avada ei õnnestu. Karud ei kipu inimesi niisama ründama, kuid kui mesikäpad harjuvad inimeste toidujäätmeid (ja koduloomi) sööma, muutuvad nad ka julgemaks.

Väike tüdruk taastub haiglas, kus tema haavadel on tervelt 77 õmblust. Õnneks ei hammustanud karu läbi ühtki olulist veresoont ega organit. Arstid usuvad, et laps paraneb täielikult, kuid peab siiski esialgu nende valvsa silma all olema, veendumaks, et tal ei teki põletikku või marutõve sümptomeid.