Kaitseväe sõduridFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
18. mai 2018, 11:17

Taas relvile: Eesti staabiohvitserid harjutavad rahvusvahelisel õppusel Balti riikide kaitsmist (2)

„Suurõppuse Siil tolm ei ole jõudnud veel langeda, kui mõlemad Eesti brigaadid on harjutamas koostööd ja lahingutegevuse koordineerimist liitlastega. Diviisi raamistik annab ülematele ja staapidele hea võimaluse harjutada, jagada kogemusi ning tajuda rahvusvahelise sõjalise operatsiooni kogu keerukust,“ ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo.

Eesti kaitseväe 1. ja 2. jalaväebrigaadi staabid ning allüksuste esindajad osalevad sel ja järgmisel nädalal Lätis Adaži polügonil toimuval juhtimispunktiõppusel Saber Knight 2018, mida korraldab Taani diviis.

Saber Knight 2018 on osa Taani diviisi väljaõppetsüklist, kus vastavalt õppuse stsenaariumile harjutatakse sõjaliste operatsioonide planeerimist ja läbiviimist Balti riikides, et tõrjuda fiktiivse riigi Botnia rünnak. Lisaks Eesti ja Taani kaitseväelastele osalevad õppusel Läti, Leedu, Ameerika Ühendriikide, Briti, Kanada ja Saksamaa liitlased, kokku ligi 1000 vormikandjat.

1. jalaväebrigaad on Taani diviisiga väljaõppeliselt seotud alates 2009. aastast, 2. jalaväebrigaad integreeriti diviisi väljaõppetsüklisse eelmisel aastal.