Ilm

SUVESOE PÜSIB: nädala lõpuks lubab riigi ilmateenistus veelgi kõrgemaid kraade! (4)

LISA KOMMENTAAR

linnalillepeenar22. mai 2018, 13:27
aina ootan, et vihma tuleks. Tassin kastmiseks iga päev 30 l vett, aga läheb nagu kerisele. Küsimus: kas võõrasemasid, begooniaid, tageeteseid jne ikka peab iga päev kastma?
lilleke22. mai 2018, 13:47
Kui soovid, et lill kauem kestaks, siis võid ülepäeva kasta. Tagetes ja kannike armastab puude varju ja siis nad ei vaja erilist kastmist. Kui lill on anumas, siis pane veekauss alla, lill võtab ise sealt. Kui lilled on koos teiste lilledega tihedalt koos, siis kuivab peenar harva ära.
Enne äikest oli +29 ära21. mai 2018, 23:20
+27 on siis kõrgem kui +29?
taips21. mai 2018, 12:38
Kaks nädalat põuda veel - hoolitsege oma köögiviljade ja lillede eest, varuge vett ja kastke 2-korda ööpäevas. Juuni, kuni 14da kuupäevani, võib anda kagu-eestis kõigest vaid +9 soojakraadi: kes sai oma maasikad mais õitsema ajada, sellel tuleb suur saak, kui see kes jättis nüüd õitsemise juunikuusse. Kurgid, melonid, kõrvitsad, kornišonid, pattissonid jne, suvelilled istutame peale 14.juunit alles oma kasvukohale - ärge kiirustage. Maasikad ja külmaõrnad taimed võib katta kasvukohal, juuni algul, külma ja liigniiskuse eest kilega. Juuni algul tuleb kaks nädalat kasvu seisakut taimedel, juuli algul allasadav niiskus on juba soojema iseloomuga - rihtige kartuli õitsemisaeg selesse perioodi, teadke oma kartuli kasvamise pikkust ajaliselt ja arvestage välja, kuna peate kartuli maha panema.
19.juulil võib Võrus tulla tugev padusadu, kuna selle kuupäeva ümber kohtuvad ja avaldavad omavahelist survet madalrõhkkond läänest ja kõrgrõhkkond idast, tekitades eesti kohal veeseina - eks näeme!