Ilm
21. mai 2018, 11:46

SUVESOE PÜSIB: nädala lõpuks lubab riigi ilmateenistus veelgi kõrgemaid kraade! (4)

Uskumatu, ent suvesoe ei näita kadumise märke. Ka alanud nädalal peaks õhutemperatuur riigi ilmateenistuse ennustuse järgi asuma 20 kraadi läheduses. Nädala teises pooles võib temperatuur tõusta lausa 27 soojapügalani.

Esmaspäeval on sajuta. Puhub nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on 20..25°C, tuulepealsel rannikul on paari kraadi võrra jahedam.

Esmaspäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeval suundub kõrgrõhkkond Soome lahe äärest Venemaale ja selle tiiva all on öö selge ja kuiv. Päeva peale lisandub lõunakaarest niiskust ning koguneb pilverünki, õhtupoolikul sajab kohati hoovihma ning pole välistatud ka äike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 7..11, rannikul kuni 13, päeval 22..23°C, tuulepealsel rannikul on jahedam.

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval on Eesti kohal väheaktiivne madalrõhuvöönd. Kohati sajab hoovihma, päeval on võimalik ka äike. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur öösel 9..14, päeval 18..22°C, meretuulega rannikul jääb 15°C ümbrusse. 

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval tugevneb Põhja-Euroopas uus kõrgrõhkkond, mis päevaks koondub Botnia lahe kohale ja selle kaguservas tuleb meil öö selge, päev pilverünkadega, aga ka olulise sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 7..12, päeval 21..25°C, meretuulega rannikul kuni 17°C.

Nädala lõpuks lubab riigi ilmateenistus veelgi kõrgemaid kraade. Soojad ilmad on kaasa aidanud ka vee soojenemisele. Siseveekogudes küündib veetemperatuur mitmel pool juba 20 kraadi lähedusse. Merevesi veel nii soe ei ole, kuid Lääne-Eestis kannatab end ka juba merevette kasta.

Merevee temperatuurid Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee