HIRMUTAV VAATEPILT: Jääkarusid ja inimesi eraldavasse klaasseina tekkisid mõrad.Foto: Erakogu
Eesti uudised
11. juuni 2018, 12:41

Lapsel juhtub! Karupoeg Aron lõi palliga puuri klaasi katki (10)

Tallinna loomaaia polaariumis külastajaid ja jääkarusid eraldavasse klaasi on tekkinud mõrad ning puuris elavaid loomi pole saanud näha juba mitmendat päeva. Mis juhtus?

Loomaia kommunikatsioonispetsialisti Kristiina Laaniste sõnul tekkisid mõrad polaariumi klaasi pärast seda, kui karupoeg Aron laupäeva hommikul palliga mängis. Nimelt veeretas ta ligi 20 kilogrammi kaaluva palli suure hooga vastu klaasi.

Ohtu aga, et puuri jagavad karupoeg ja tema ema Friida seepeale putku paneks, Laaniste sõnul ei tekkinud, sest turvaklaas on kahekordne ning löögi tagajärjel sai kahjustada vaid üks klaasikiht. „Inimeste ega jääkarude jaoks turvariski ei tekkinud,“ kinnitab Laaniste. Ta lisab: „Loomade pidamisel uues ehitises on raske kõiki olukordi ette näha ja klaasi mõranemine juhtus ootamatult ka meie jaoks.“

JÄÄKARUD PEIDUS: Inimeste silme alt kadunud jääkarud peavad klaasi parandamist ootama polaariumi siseruumides. Foto: Erakogu

Palli näol oli tegemist spetsiaalselt jääkarudele mõeldud mänguasjaga. Et sarnast olukorda vältida, Aronil sellega enam puuris mängida ei lubata. „Analüüsime laupäeval juhtunu põhjalikult läbi ja võtame seda tulevikus jääkarudele keskkonnarikastamiseks mõeldud mänguasjade valimisel arvesse,“ ütleb Laaniste. 

Loomaaed uurib võimalusi mõranenud klaasi vahetamiseks. Esimesel võimalusel plaanitakse mõranenud koht aga ajutiste vahenditega katta, et praegu polaariumi siseruumidesse viidud Friida ja Aroni saaksid taas oma uue puuri õuealale. Seda aga, et karud viidaks tagasi vanasse puuri, Laaniste sõnul kartma ei pea.

Friidast ja Aronist eraldi elab polaariumi teises osas isakaru Nord. Tema puuriosaga on aga kõik korras ning külastajad saavad karu toimetustega endiselt tutvuma minna.