Uputus Vana-Kalamaja ja Niine ristmikulVideo: Robin Roots
Eesti uudised
22. juuni 2018, 01:56

VIDEOD | UPUTUS! Äikesetorm muutis Tallinna tänavad jõgedeks, politsei soovitab autosõitu vältida (42)

Tallinnas muutusid tugeva vihmasaju tõttu mitmed tänavad autoga läbimatuks. Politsei soovitab võimalusel liiklemist vältida, kuni vesi alaneb.

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles Õhtulehele kella 0:55 ajal, et Järvevana tee tunnel on mõlemas suunas suletud. Kella 1:50 ajal avati tunnel taas liikluseks.

Politsei soovitab võimalusel vältida Endla viadukti ja Kristiine ristmikku, Pärnu maantee viadukti alust, Tammsaare teed suunaga Järvevana poole, Järvevana tunnelit, Lasnamäe Laagna tee kesklinna poolset otsa ja Stockmanni ristmikku.

Uputus Kristiine keskuse juures Video: Lugeja video

Kõva äikesetorm lõi Kristiine keskuse juures asuva Endla viadukti rivist välja. Suure veehulga tõttu oli viadukti alt pea võimatu jala läbi minna, samuti leidus vaid väheseid autojuhte, kes hiigellompide ületamise ette võtsid.

Vabamalt võisid end tunda bussid, kes aeglaselt liigeldes Kristiine ja Kesklinna piiriks oleva viadukti alt läbi sõitsid.

Vesi tungis läbi kanalisatsiooni ka Kristiine keskusese, kus uputas põrand.

Uputus Rohu tänava alguses Video: Lugeja video

Teateid uputusest tuli Õhtulehele ka Kalamajast ja Telliskivist.

Video: Uputus Kopli tänava alguses (Robin Roots)

"Head liiklejad! Hilisõhtune vihmasadu on mitmed Tallinna tänavad ja tunnelid veega täitnud ning liiklemine on raskendatud. Palume võimalusel sõit ära jätta ning oodata saju vaibumist ja teeolude paranemist. Kui sinu elu ja tervis on ohus, siis helista numbrile 112!" teatas Põhja prefektuur.

Kohti, mida tuleb vältida, on mitmeid:

  • Endla viadukt ja Kristiine ristmik
  • Pärnu maantee viadukti alune
  • Tammsaare tee suunaga Järvevana poole
  • Järvevana tunnel
  • Lasnamäe Laagna tee kesklinna poolne ots
  • Stockmanni ristmik

Uus-Sadama ja Tuukri tänavale ei ole soovitav sõiduautoga minna, bussid ja maasturid saavad läbi.

"Stockmanni rist on samuti üle ujutatud. Vesi pressib sisse Tornimäe 7 korter- ja ärimajja. Liftid läksid pimedaks kui majast lahkusin. 0-korrus uputas ja vesi pressis esimesele korrusele. Kellel on maja ümber autosid, peaksid need ära viima, kui veel vähegi võimalik, kuigi vesi seal juba üpris kõrge," kirjeldas pealtnägija öösel kella poole ühe ajal Delfile.