Puu alla jäänud autoFoto: facebook.com/m2rgatudpaides
Ilm
1. juuli 2018, 19:04

Paides kukkus puu autole, Koigis räsis tuul elektriliine ja Väike-Kareda külas langes puu elumajale peale

GALERII | Järvamaal teeb tuul pahandust (15)

Tänane tugev tuul on Järvamaal omajagu pahandust teinud. Paides kukkus puu sõiduautole peale, Koigi külas kukkusid elektriliinid maha ja Väike-Kareda külas oleks puu peaaegu elumaja peale kukkunud.

Päeval kella 15.50 ajal kukkus Paide linnas Laial tänaval puu sõiduauto peale, kergemaid kahjustusi sai ka kõrval olnud sõiduk. Tegemist oli paneelmajade vahel kasvanud suure puuga, mille üks haru murdus ja siis parkivate masinate poole langes. Teise, veel püsti jäänud haru saagisid päästjad maha. Fordi, mille peale puu kukkus, vabastasid samuti päästjad.

Umbes samal ajal kukkusid Koigi külas elektriliinid maha. Kuna seal oli vool sees, jäid Sõrandu vabatahtlikud päästjad sündmuskohta kuni elektrikute saabumiseni turvama.

Järva vallas Väike-Kareda külas oli puu elumaja kõrval ohtlikult murdunud ja kuna oli reaalne oht, et see võib maja peale kukkuda, helistas pererahvas häirekeskusesse. Samal ajal, kui Koeru päästjad olid sündmuskohale jõudnud ja olukorraga tutvusid, murdus puu ning kukkus maja katusele. Imekombel ei teinud see aga erilist kahju. Pärast seda kutsuti sinna juba mehed, kes tegelevad ohtlikute puude langetamisega.

Riiklik ilmateenistus on tugeva tuule eest hoiatanud. Põhja- ja kirdetuul on täna väga tugev, sisemaal iiliti 15-17, rannikul ja saartel 18-20 m/s.

Hea lugeja, kas ka sinu kodukandis on tuul kurja teinud? Kui jah, siis saada fotod [email protected]!