Elistvere pargi ilves. Foto: ALDO LUUD
Loomad
2. august 2018, 19:29

Elistvere loomapargis kõnnivad ringi kolm ilvesekutsikat (2)

Elistvere loomapargi emailvesel Gellal on kolm järeltulijat.

Mõne päeva eest tuli tähelepanelikult Looduskalendri veebikaamera jälgijalt Inglismaalt teade, et ta nägi ilvesekaameras ilvese poega, kirjutatakse aasta looma veebilehel.  Kõne Elistverre kinnitas, et emailves Gellal on kutsikad. Elistvere ilvesed pole pikka aega järglasi saanud ja seetõttu rõõmustas see kõiki väga, et just ilveseaastal Gella poegadega maha sai. 

"Kuna nüüdseks on tõesti juba ilvesekaamera jälgijad ka näinud, et meie ilveseaias on pisikesi liikumas, siis me julgeme ka avalikult öelda, et meie Gella on aastalooma tiitlit väga tõsiselt võtnud ja toonud ilmale kolm ilvesepoega," kommenteerib Elistvere külastuskeskuse teabejuht Elle Mäerand.

"Eks lootus oli meil ikka olemas - aga nii oli ka möödunud kevadel - kui Gella enam ei istunud oma tavapärasel kohal."

Siiski ei olnud Elistvere töötajad viimase ajani väga kindlad, kui palju on Gellal poegi. Niisama neid puude-põõsastega kaetud varjatud soppidega ilvese aedikus näha pole.

"Suvel on ikka nii, et puud lähevad lehte ja rohi kasvab ja ilveseid ongi raskem jälgida. Ja tänavu veel ka varakult saabunud suvi ja palavus, kõik hoiavad vilu varju."