Tänavu peaks saama veel rannamõnusid nautidaFoto: Martin Ahven
Ilm
12. august 2018, 12:30

Suvi ei ole veel läbi! Ilmateenistus lubab uueks nädalaks taas kuumakraade (32)

Riigi ilmateenistus lubab lähipäeviks vihma ja jahedamat ilma, kuid algava nädala teiseks pooleks peaks temperatuur taas 25 kraadi kanti tõusma. Norrakte portaal yr.no nii optimistlik ei ole, nemad lubavad meile järgmise nädala vältel vahelduva pilvisusega ilma ning maksimaalselt 20 soojakraadi.

Esmaspäeva öö on madalrõhkkonna mõjul sajuhoogudega, päeval madalrõhkkond kaugeneb ja tõusva õhurõhu foonil on vihmahooge hõredamalt (saju võimalus 25%, kohati 50-60%). Tuul puhub öösel edelast ja läänest ning puhangud ulatuvad kuni 18 m/s, päeval on lääne- ja loodetuule puhanguid kuni 15 m/s, õhtul tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 10..14, rannikul üle 15, päeval 18..21°C.

Ilm esmaspäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeva öösel tugevneb kõrgrõhuhari ja muudab taeva selgemaks. Öösel ja ennelõunal on saju võimalus väike (~25%). Pärastlõunal läheneb Rootsi lõunaosast väike madalrõhkkond ja õhtul võib selle eel liikuv vihmasadu Liivi lahe ümbrusse jõuda. Tuul pöördub üle lõuna idakaarde ning pärastlõunal tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 8..13, rannikul üle 15, päeval 19..24°C.

Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond üle Läänemere Soome lõunaranniku suunas ja selle servas on öö ja hommikupoolik vihmahoogude ja äikesega (tõenäosus 60-80%), pärastlõunal sajuhood hõrenevad. Tuul on tänastel andmetel tugev, puhub öösel idakaarest, päeval pöördub läände ja loodesse. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 18..23°C.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuhari ja saju võimalus on väiksem (tõenäosus ~25% ümber). Kuid päev päris kuivalt ei pruugi mööduda ning üksik vihmahoog pole välistatud. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, rannikul kuni 18, päeval 19..24°C.

Kui reedel veel kõrgrõhkkonna serv Eestit katab, siis on meie ilm peamiselt sajuta (saju tõenäosus ~25%). Kuid seda vaid juhul kui madalrõhulohk ühes vihmapilvedega Rootsi rannikult vaid Läänemerele jõuab ja alles õhtul idarannikule läheneb. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 11..16, rannikul kuni 19, päeval 23..26°C.