Kogu tuba lendas pilbasteksFoto: facebook.com/mare.matas
Ilm
25. august 2018, 11:52

FOTOD | TUBA PILBASTEKS: meeletu jõuga välk raksatas majja (62)

Reede hilisõhtul tabas pikselöök kihnlase Mare Mätase kodu Uiõ-Matu talus. Üks tuba lendas täiesti pilbasteks.

„Minu vanema tütre tuba lendas pilbasteks, maja mattus paksu suitsu. Ise olime samal ajal kõik rahvamajas Smilersi kontserdil, peale vanema poja ja tema sõprade, kes õnneks sel hetkel veel kodus äraminekuks valmistusid, kui pauk käis. Ja see oli suur pauk,“ kirjeldab Mare Mätas Facebookis.

„Äike jõudis meie maja kohale ja selle loodusnähtuse jõud on meeletu, osa maja seinast, aken, osa katusest ja harjalauast, kõik lendasid tükkideks. Allkorrusel olid tubades ära lennanud pistikupesad. Hetkel ei oska muud kommenteerida, kui aukartus loodusnähtuste suhtes kasvas tohutult,“ tõdeb Mätas.

Ta lisab, et on väga tänulik Kihnu päästeteenistusele, kes pärast helistamist minutitega kohale tulid. Peale tuletõrjemasina liikus kohe tallu ka kiirabi.

„Noorima tütrega leppisime kokku, et kunagi enam „valgusõnädäli“ pesu ei pese, sest selle pärimuskultuuri tava rikkumine toob ju suvel müristamise pilved maja kohale,“ kirjutab Mätas.

Naine lisab, et õnneks oli maja kindlustatud, kuid asjaajamised algavad uuel nädalal ning siis selgub täpsemalt, kuidas ja millal remont ette võetakse.