VIHMASADUFoto: MATI HIIS
Ilm
4. september 2018, 12:16

ILMAPROGNOOS: nädala keskel kallab vihma (3)

Nädala keskel kostitab ilm meid vihmasadudega. Sage külaline on ka udu, mistõttu tuleb liikluses olla eriti ettevaatlik. Nädala teises pooles peaks aga vihmasadu järgi andma.

Teisipäeval laieneb lõuna poolt madalrõhkkond Balti riikide poole ja lisandub niiskust. Öö on nõrgeneva kõrgrõhkkonna mõjul enamasti sajuta. Päeval laienevad vihmapilved Eesti kohale ja saju tõenäosus suureneb õhtuks 75-90%-ni, kohati võib olla ka äikest. Idakaare tuul muutub tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 9..14°C, rannikul paar kraadi enam, päeval tõuseb 20..22°C-ni, vihmapilvede saabudes langeb paari kraadi võrra madalamale.

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäevaks jääme madalrõhuvööndi põhjatiiba. Sajuhooge on enam öö hakul, pärast keskööd on laialdaselt udu, päev on taas hoovihmade ja ka äikesega. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10°C-st sisemaal 16..17°C-ni rannikul, päeval 19..22, Ida-Eestis kuni 24°C. 

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval kaldub madalrõhuvöönd enam Läänemere poole ning niiskust jääb veidi vähemaks. Kohati sajab hoovihma, suurem on võimalus Lääne-Eestis ning pärastlõunasel ajal. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, rannikul paar kraadi enam, päeval 20..25°C.

Neljapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel madalrõhuvöönd nõrgeneb, aga jääb Läänemere kohale, Eesti idapiiri taga aga tugevneb kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on öö enamasti sajuta, päeval lisandub pilvi ja mõnest paksemast rüngast võib hoog vihma tulla. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10°C-st sisemaal 16..17°C-ni rannikul, päeval 21..25°C.