Reedene prognoosFoto: Riigi ilmateenistus
Ilm
7. september 2018, 18:19

REKORD! Reedel kerkis temperatuur 27,5 soojakraadini

Kaguvoolus Musta mere äärest Eestisse saabunud soe õhumass tõstis reedel temperatuurinäidud suviselt kõrgeks, vaid rannikualadel oli paiguti jahedam.

Taevalaotusest hajus pilvi vähemaks ning ei olnud oodata ka erilist sadu, teatas riigi ilmateenistus.

Kella 14 seisuga sündis uus päevarekord. Nimelt oli siiani kõige kõrgem õhutemperatuur mõõdetud 7. septembril 1968. aastal Jõgeval: 26,8°C. Täna kell 14.00 mõõdeti Tallinn-Harku aeroloogiajaamas õhutemperatuuriks 27,5°C!

Ilmateenistuse prognoos lubab nädalavahetuseks sooja

Ööl vastu laupäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Mitmel pool on udu. Puhub kagutuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 12..17°C.

Laupäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Hommikul püsib udu. Õhtul jõuavad merelt saartele hoovihmapilved. Puhub kagutuul 2-8 m/s, õhtul pöördub saartel lõunakaarde. Õhutemperatuur on 20..25°C.

Ööl vastu pühapäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, suurem on võimalus Lääne-Eestis. Puhub lõunakaare tuul 2-7, põhjarannikul puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur on 10..14, rannikul kuni 17°C.

Pühapäeval on enamasti vahelduva pilvisusega ilm. Lääne-Eestis sajab hoovihma, võimalik on äike. Õhtu poole suureneb üksikute vihmahoogude võimalus ka Ida-Eestis. Puhub lõunakaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on 18..23, Ida-Eestis kuni 25°C.