Kus on kodu?Foto: Sitka Fire Deptartment / SWNS.com
Loomad
11. september 2018, 17:25

GALERII | UIH! Kuidas päästeti elumajade vahel ekselnud hiiglaslik merilõvi

Üks rändajahingega merilõvi läks augusti lõpus Alaska rannikult sisemaa suunas seiklema. Umbes 400 meetrit kaugemal, inimeste hoovides loivates oli õnnetu loom juba õige eksinud ja segaduses.
Minu uus kodu? Ei? Foto: Sitka Fire Deptartment / SWNS.com

SWNS vahendab, kuidas enam kui 700kilone isane merilõvi Sitka linnakese elurajoonis eksinuna ringi loivas. Mis seal salata, natuke tegi ta ka pahandust, ennast vastu inimeste autosid ja maju hiivates. Ehmunud kohalikud ei julgenud hiigelvolaskit nähes uksest väljagi astuda.

Aga siin? Ei? Foto: Sitka Fire Deptartment / SWNS.com

Kohale kutsutud päästjad ja merelooduse eksperdid leidsid merilõvi võssa varjunult. Algul üritasid nad voolikust looma suunas vett lastes teda ookeani suunas tagasi utsitada, kuid merilõvi oli liiga stressis ja kannatas juba ka vedelikupuuduse käes. Temast omal loival liikujat enam ei olnud ja välja vihastada päästjad teda samuti ei soovinud.

Kassasaad! Merilõvi päästjatega esialgu koostööd ei teinud Foto: Sitka Fire Deptartment / SWNS.com

Niisiis uimastati merilõvi ja et teda ei olnud võimalik niisama käte jõul kuidagi üles tõsta, kasutati tema tõstmisel ekskavaatorit. Selle abiga asetati ta pikapile, mis eluka mere äärde sõidutas.

Suure loivami liigutamiseks võeti appi rasketehnika Foto: NOAA / SWNS.com

Kohalikus paadisadamas suutis virguv loom juba ise kenasti vette minna. Uinaku ajal oli talle külge kinnitatud monitor, et päästjad saaksid tema tervislikku seisundit jälgida.

KOJU! Merilõvi võttis vett nähes kohe loivad alla Foto: NOAA / SWNS.com

Monitori info kohaselt mugis merilõvi juba mõni minut pärast vette jõudmist kalu süüa. Trullakas seikleja oli terve kui purikas ja kindlasti õnnelik, et tagasi koju sai.