Ilm

Seeneteadlane Tõnu Ploompuu selgitab: miks ei maksa süüa kukeseeni (117)

Maaleht, 27. september 2018 08:37
Foto: ALDO LUUD
Botaanik ja mükoloog Tõnu Ploompuu selgitab, miks kukeseen pole söögiks parim.

"Kukeseen on ju selline, et ei idane ega mädane. Ta on korduvalt kasutatav, kui ettevaatlikult süüa. Sellepärast ta elabki talveni välja, sest isegi ussid ei saa sealt midagi. Mingid traadilaadsed mardikavastsed lähevad sinna sisse, aga tavalistele sääsevastsetele pole kukeseent olemas. Ja kuna nende säilimisvõime on hea, siis ongi nad kokkuostjate poolt nii üles kiidetud. Mind aga paneb see kiidulaul perutama, sellepärast ma ütlengi, et kukeseen ei kõlba süüa," rääkis Ploompuu Maalehele. 

Refereeritud artikli täisteksti loe Maalehest. 

Samal teemal

09.09.2019
RETSEPT | Kukeseenepitsa lavašipõhjal
28.07.2019
5 põhjust, miks peaksid sööma kukeseeni
27.09.2018
ERITI OHTLIK VALGE KÄRBSESEEN: söömisest surmani kulub viis päeva, kui abi ei saa
09.09.2018
Lõikuspidu Pärnumaal: söödavad suveniirid supelsakstele

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee