"Kukeseen on ju selline, et ei idane ega mädane. Ta on korduvalt kasutatav, kui ettevaatlikult süüa. Sellepärast ta elabki talveni välja, sest isegi ussid ei saa sealt midagi. Mingid traadilaadsed mardikavastsed lähevad sinna sisse, aga tavalistele sääsevastsetele pole kukeseent olemas. Ja kuna nende säilimisvõime on hea, siis ongi nad kokkuostjate poolt nii üles kiidetud. Mind aga paneb see kiidulaul perutama, sellepärast ma ütlengi, et kukeseen ei kõlba süüa," rääkis Ploompuu Maalehele.
Ta lihtsalt räägib oma eelistustest ja toob näiteid, mis seened talle endale meele järele on.
Minu eelistus ka kukeseen pole, minu sõbranna on kõva seenelkäija, tema kuivatab ja jahvatab neid. Kukeseent on hea korjata, teda ei aja millegagi segamini ka ja säilib kaua - ei pea kohe puhastama hakkama, ei pea kupatama jne. Mugava inimese seen. Müüjatele ka sobiv, pikka aega ei juhtu seenega midagi.