Päästetud oravatüdrukFoto: Merilin Laud
Loomad
28. september 2018, 11:57

FOTOD | Koolilapsed päästsid väikese oravakese elu (10)

Eesti metsloomaühing kirjutab enda Facebooki lehel, et tänu tähelepanelikele koolilastele õnnestus päästa hapras seisus oravapoja elu.

"Reedel 21.09 helistas meile Kätrin Tallinnast, Nõmmelt, et lapsed olid koduteel leidnud maast oravapoja, kellel on nina verine ning küsis nõu mida teha. 
Kätrini saadetud pildilt oli selge et tegemist on noore ja mitte iseseisva oravapojaga, kes ilmselt oli kukkudes ennast vigastanud ning põrutada saanud. Õnneks oli ka meie vabatahtlik Angelal võimalik oravapojale järele sõita ning talle esmaabi osutada ning õhtul jõudis pisikene abivajaja juba meie Tallinna piirkonnajuhi Merilini hoiukodusse," kirjeldatakse postituses.

"Tegemist oli pisikese ja kõhnapoolse väikese oravatüdrukuga, kes kaalus 74 g ja oli umbes seitsme nädala vanune. Põrutusest oli oravapojal ninaverejooks. Hoiukodusse saabudes jõi pisike plika ära 2ml oravate toidusegu ja 1,5ml füsioloogilist lahust. Pärast toitmist, vannitamist, mis oli vajalik selleks et kirpudest lahti saada, ja kuivatamist keeras oravatüdruk soojas pesas tudule.

Järgmisel päeval oli pisikene juba veidi aktiivsem ja hakkas sööma spetsiaalset oravatoidupulbrist valmistatud toidusegu. Täna võtab oravapoeg kenasti ka kaalus juurde ning tasapisi hakkab juba oravale omaseid pättusi tegema. Kui ta on piisavalt suur, läheb ta edasi välipuuri. Metsa saab ta ilmselt kevadel."

Eesti metsloomaühing tahab tänada tähelepanelikke Tallinna Rahumäe põhikooli õpilasi, Rometit, Raimondit ja Annabeli, kes teel koju autoteel lebavat oravapoega märkasid ning otsustasid teda aidata.

"Teie päästsite tema elu! Tänusõnad ka nii tublide laste vanematele!"