Maailm

VEEL POLE HILJA: kliimateadlaste sõnul jõuab maailma veel 3kraadisest temperatuuritõusust päästa (38)

LISA KOMMENTAAR

Sain teadlaste jutust aru.10. oktoober 2018, 22:50
Dinosaurused omal ajal ei tootnud vajalikul määral süsihappe gaasi, ilm läks külmaks ja suridki vaesekesed välja. Siis tulid mammutid, kes emiiteerisid seda gaasi , loe p e e r e t a s id ja s i t t u s i d nagu I00mad, lisaks ilmselt nende autod ei vastanud isegi Euro-1 normidele, jääaeg sai otsa, jää sulas üles ja koos sellega tuli lõpp kamammutitel, jäid alles ainult mõned s k i n head-tüüpi mammutid, elik elevandid. ;)
leo10. oktoober 2018, 15:11
Kui kogu maailmas oleks nii kõrge tarbimise tase nagu USAs, siis oleks juba nüüd vaja vähemalt nelja maakera
perioodiline päikeseaktiivsuse kasv10. oktoober 2018, 15:01
avage oma rahakotirauad, viimane võimalus oma raha anda kliimasoojenemise põhjuste väljamõtlejate taskusse.
loogiline ju10. oktoober 2018, 11:55
Metsad ei kasva meie planeedil niisama et see planeet ilusam oleks. Sellel on kindel mõte reguleerimaks tervet kliimat. Mida vähem hapniku toodetakse ning rohkem autode heitgaase seda tõenäosem on et tulevikus meie lastelaste teekond lõppeb sellel planeedil.
hakake kolima10. oktoober 2018, 11:08
siis veekogudest kaugemale ja ärge virisege.
10. oktoober 2018, 10:40
inimesi ongi maamunal juba liiga palju,väga hea ju kui nende arvu loodus piirab.
Jan10. oktoober 2018, 11:48
Sa oled kindlasti esimeste reas käsi püsti, kui loodus sind minema pühib.
Tegelikkuses ei ole tahet midagi teha ja niikaua kui kehtib rahavõim, ei muutu kindlasti midagi; seega olgem rahulikum - homme läheb hullemaks :)
aga osta10. oktoober 2018, 10:39
hobu10. oktoober 2018, 10:06
aga siis me ei anna teile kütust.Ja mis siis, logisen hobukäruga.
pragma9. oktoober 2018, 21:33
mitu puud SINA istutanud oled?
juku9. oktoober 2018, 14:09
Istutage mets tagasi selles mõõdus, mis ennem oli ja ärge enam raiuge - asi laheneb iseenesest.
Mul on külm,9. oktoober 2018, 14:00
tuleb rohkem temp. tõsta.
Moderaator korjas ära. 9. oktoober 2018, 11:02
Ilmselt on arutlused kliima pideva muutumisee teemal tabud ning keelatud. Üritan jupiti.
Teadlased? Teadlased on teatavasti propageerinud näiteks ka DDT-d. Aga samuti palju muudki, mis pärast on kahjulikuks osutunud. Kes garanteerib, et need praegused niinimetatud teadlased absoluutset tõtt teavad ning äkki samuti ei eksi?
Kliima on alati perioodiliselt kõikunud ja ühest äärmusest teise pendeldanud. Väikesed jääajad ning sulad. Suured jääajad ning suured sulad. Meie aga millegipärast tahame, et see praegu ühte kindlasse punkti pidama jääks. ja mille alusel selle "ideaalse" punkti valime?
jätkame teemat9. oktoober 2018, 11:16
Vahest XX, XIX, või XVIII aj tase või? Saarerahvaid ähvardab uputus? Aga siis peaks mile ideaaliks ju olema lausa jääaeg! Teatavasti oli viimasel jääajal ookeani pind vähemati 80 meetrit madalam kui praegu. Vaat kui palju siis maad meil rohkem oli! Kuna Gribaltari väin olid kuiv siis olid nii Must kui ka Vahemeri vaid järved ja Praegused 100 meetri sügavused alad olid siis maismaa. Ja neis tingimustes välja kujunenud kliima oli kah teine. Näiteks 10 miljoni ruutkilomeetriise Sahhaarakõrbe asemel laius siis loomarikas viljakas savann. Egiptuses sadasid vihmad ja ka Araabiapoolsaar oli viljakas. Ning Austraali kõrbed õitsesid ja mandri keskosas olid järved ning metsad. Nii et sõbrad, tagasi ideaalsesse jääaega ehK?
9. oktoober 2018, 15:12
Need nn.teadlased on üks kahtlane kamp. Igal uuel päeval on neil oma,tavaliselt endale vastupidine arvamus (ennustus). Ilmselt tahavad nad Jumala funktsioone endale võtta. Sellest nad aru ei saa,et planeet Maa on elusorganism ja elab oma elu. Inimene siin peab lihtsalt kohastuma tema eluga. Inimene ei suuda planeedi elu kuidagi muuta. Nii lihtne see asi ongi.
???9. oktoober 2018, 10:59
Teadlased? Teadlased on teatavasti propageerinud näiteks ka DDT-d. Aga samuti palju muudki, mis pärast on kahjulikuks osutunud. Kes garanteerib, et need praegused niinimetatud teadlased absoluutset tõtt teavad ning äkki samuti ei eksi?
Kliima on alati perioodiliselt kõikunud ja ühest äärmusest teise pendeldanud. Väikesed jääajadd ning sulas.Suured jääajadd ning suured silad. Meie aga millegipärast tahame, et see pragu ühte kindlasse punkti pidama jääks. ja mille alusel selle punkti valime? XX, XIX, või XVIII aj tase või? Saarerahvaid ähvardab uputus? Aga siis peaks mile ideaaliks ju olema lausa jääaeg! Teatavasti oli viimasel jääajal ookeani pind vähemati 80 meetrut madalam kui praegu. Vaat kui palju siis maad meil rohkem oli! Kuna Bosporus väin ning Gribaltari väin olid kuivad, siis olid nii Must kui ka Vahemeri vaid järved ja Praegused 100 meetri sügavused alad olid siis maismaa. Ja neis tingimustes välja kujunenud kliima oli kah teine. Näiteks 10 miljoni ruutkilomeetriise Sahaarakõrbe asemel laius siis loomadestpakatav viljakas savann. Egiptuses sadasid paduvihma. Ja ka Araabia oli viljakas. Ning Austraali kõrbed õitsesid ja mandri keskosas olid järved ning metsad. Nii et sõnbrad, tagasi jääaega ehk?
Kunagi9. oktoober 2018, 10:22
Pole hilja, selgitada välja, tarbimis ühiskonda ja ühekordseks kasutamiseks loodud toodete, taga seisjaid. Nende peamine loosung kõlab: uus on parem kui vana.
Osta10. oktoober 2018, 10:03
Makita, aasta pärast katki.Ärge visake vanu tööriistu,aiatööristu kergekäeliselt minema.Vana on parim. Ka mööbel.
aga10. oktoober 2018, 10:28
ostad rösteri- ei tööta, ostad segisti- vesi ei tule seinast kaugemale, ostad külmkapi või pesumasina, jälle ei tööta nagu peaks- milleks toodetakse nii palju prahti mis ei täida oma ülesandeid, ikka selleks, et sa ruttu jälle uue ostaks ja majandus õitseb
am9. oktoober 2018, 09:36
Ah,et nn.kliimateadlased.Kuidagi palju on tekkinud neid ära ostetavaid kliimateadlasi.Et ,kui paneme kõigile kõvad maksud peale,jääb soojenemine ära.See ju 100% väljapressimine.
Uunu9. oktoober 2018, 09:17
Mitte poliitikud ei seisa nende protsesside taga, vaid raha-juudid. Ja nende poolest tulgu pärast neid või veeuputus
Ponks9. oktoober 2018, 09:15
IPCC võttis vastu ja avaldas poliitikutele vastuvõetava raporti. Mõnes mõttes ka arusaadav - rahvamassides ei tohi ju paanikat tõsta, parem neid pehmes teadmatuses hoida. Reaalselt räägivad ja kirjutavad kliimateadlased, et olukord on juba palju hullem, kui seda IPCC poliitkohitsetult väidab. "Pessimistlikumad" kliimateadlased ütlevad isegi, et nii mitmedki murdepunktid (uuri climate tiping points) on juba ületatud ning planeet jookseb amokki järjest kiirenevas tempos. CO2 on vaid üks probleemidest. Kokkuvõtteks, internetis on piisavalt palju usaldusväärset teaduslikku materjali käesoleva teema kohta - kel tõsine huvi (ja mure) see leiab kindlasti.
Aga proovi9. oktoober 2018, 09:35
seda moderaatorile tõestada! Tema arvab teisiti, sest temal on õigus kommentaare kustutada, olgu teadlik või hoopis alaealine. Moderaatoril on alati "õigus".
penskar9. oktoober 2018, 09:05
On ikka hilja küll kui me seda igasugust moe ja muud teistest paremate asjade tagaajamist ei lõpeta.
See aga ei lõpe, sest inimest ringi ei tee nii kiirest, selleks kulub ca 100 aastat tõsist häda. aga selle aja peale olema maa pealt kadunud. See, et kunstkarusnaha tootmiseks kasutatakse tuuleenergiat, meid ei päästa.
Veel üks penskar.9. oktoober 2018, 09:32
Õige! Olen eluajal tähele pannud, et inimene on maailmas kõige suurem parasiit. Praegu on meid ca 7,5 miljardit. Seda on aga juba praegu umbes 4 miljardit rohkem. Tegelikult inimene sinna midagi parata ei saa. Sest ta on looduse poolt loodudki nr. 1 parasiidiks. Pole mõtet rabeleda, tuleb aeg, kus loodus paneb käe ette rõõmusõnumile "maa tuleb täita lastega". Nii lähedal on aeg, kus me hakkame massiliselt üksteist hävitama. Kes seda juba praegu ei märka, ongi kliimamuutustest sonijad, oma seadustega.
AMEERIKA ON KURJUSERIIK NR 1 PLANEET MAAL9. oktoober 2018, 07:17
9. oktoober 2018, 15:01
Kurjuseriik Nr.1 maailmas on VENEMAA.
Busa9. oktoober 2018, 06:36
Järjekordne uus nutiseade ja suurem ning kiirem lennuk kliimakonverenrsile sõiduks päästaks maailma. Tehnoloogia progressi peatab ainult selle tarbija kadumine. Regress pole vastuvõtav..
skeptiline9. oktoober 2018, 05:39
Tõenäosus, et seitse korda rohkem vahendeid suunatakse nn. süsinikneutraalsuse saavutamiseks, on ülimalt väike, (aga kui oleks vaja see raha suunata relvade tootmisesse, siis tunduks päris tõenäoline). Võimatu on uskuda, et praegune (raha-ja võimuahne) inimkond oleks võimeline saavutama pikaajaliselt toimiva kokkuleppe...
päss9. oktoober 2018, 03:12
Eks selgitage seda meie metsade "majandajatele" kes oma meeelest head teevad...
ann9. oktoober 2018, 09:08
Mitte ainult metsad vaid kõik inimese kasutatav: WC; pesumasin, pesupulber, ka söök, plastmass, kunstkiud, aina uued asjad jne.jne.
aga10. oktoober 2018, 10:30
miks toodetakse nii palju prahti mis ei tööta juba uuena
8. oktoober 2018, 23:49
kiirem ja odavam on end oksa tõmmata.
pragma8. oktoober 2018, 23:22
hetkel me elame termostaatilises ekviliibriumis, mille keskväärtus on 0 kraadi..
seda stabiliseerib jää sulamissoojus..
kui jää ära sulab, siis on kiire minek järgmise ekviliibriumini, mida stabiliseerib vee aurustumissoojus..
Juula Juurakust8. oktoober 2018, 23:20
Huvitav, kes või mis oli eelnevate perioodide, siis kui inimesi veel ei olnud, süüdi nii kliima soojenemises kui ka jääaja tekkes?
Need teadlaste ettepanekud kulukatest meetmetest kliima soojenemise takistamiseks kõlab kuidagi rohkem raha väljapressimisena. Miks ei mainita, et peaks lõpetama arutu ressursside raiskamise ja et võetaks midagi ette ka arutu inimmassi paljunemisega, sest jah, kuhu see rahvas lõpuks ära mahub ja millega neid toita isegi kui kliimamuutust ei tule? Ja muidugi suur kaotus, kui enam šokolaadi ei saa. süüa.
Elektrik8. oktoober 2018, 23:09
Sellega on lugu väga lihtne, mina saan oma elu elatud ja teistest mis edasi saab on täitsa ükstas kõik!! HAHAHA
Teadlased?8. oktoober 2018, 23:05
Kas räägime jälle otsitud põhjusest mille pärast hindu tõsta? Mina isiklikult ei usu ühtegi "kelmi" kes arvab, et hinna tõus päästab ja parandab looduse soojenemise eest!
VALITSUSED JA RIIGID KES ON REAALSELT MURES LOODUSE NIMEL KEELUSTAKSID KOHESELT SAASTE ALLIKAD MITTE EI TÕSTAKS HINDU, ET RIKKAD EDASI SAASTAKS!
VAJADUSEL KÜNNAME HOBUSEGA (HOIAME LOODUST), SIIS EI OLE LISAKILOSID; LARISTAMIST, RAISKAMIST, METS TAASTUB (ILMA TEHNIKATA) JNE. ....PUNKT....
Ponks9. oktoober 2018, 09:01
Ajutu kommar röögib siin ajuvabu lööklauseid. Masendav!