SügisFoto: Pixabay.com
Ilm
9. oktoober 2018, 12:45

Vananaistesuvi on käes: oodata on mõnusat sügissooja (9)

Riigi ilmateenistus lubab, et lähipäevil jääb vihm järgi ning õhutemperatuur küündib kohati lausa 18 kraadini. Küll aga tasub liikluses ettevaatlik olla, sest udu tekkimiseks on ideaalsed võimalused.

Kolmapäeval nihkub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu Barentsi merele ja laialdase ulatusega kõrgrõhuala tugevneb nii Kesk- kui Ida-Euroopa kohal. Kahe rõhuala piirimail on meil öö veel väga tugeva edelatuulega, päeva peale jääb tuul tasapisi nõrgemaks ning pöördub enam läände. Ilm on olulise sajuta ja mõnes kohas pilved ka hajuvad, kuid laialdaselt selget taevast veel ei ole. Õhutemperatuur on öösel 8..12, päeval 13..16°C.

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval saab ülekaalu kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta. Tuul vaibub ja pöördub läänekaarest lõunakaarde. Öösel tekib laialdaselt udu, mis veel ka ennelõunal püsib. Päeva jooksul laiguti udu ja madal pilvekiht osaliselt hajub. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 11, päeval 11..16°C.

Neljapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reede tuleb kõrgrõhkkonna vahetus läheduses sajuta ja taevas peaks laialdasemalt selge olema. Kuid öösel on udu tekkimiseks tingimused ikka soodsad ja siis võib ka hommikupoolik udune olla. Lõunakaare tuul on öösel nõrk, päeval muutub saartel tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 5..6°C-st sisemaal 10..12°C-ni rannikul, päeval 13..17°C. 

Reede Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee