Trio Romansid ehk Andre Maaker, Ruslan Trochynskyi ja Juhan Suits.Foto: Facebook/trioromansid
Saund
9. oktoober 2018, 21:21

VIDEO | Kuula, kuidas Ruslan Trochynskyi laulab eesti keeles armastuslaulu (10)

Energilise folkbändi Svjata Vatra tromboonimängijast ninamees Ruslan Trochynskyi ja torupillimängija Juhan Suits on koos džässkitarrist Andre Maakeriga pannud kokku uue ansambli Trio Romansid ning saanud valmis esimese muusikavideo.

Ruslan kuulas lapsepõlves tihti kodus vanaema, ema ja tädide ettekandes ukraina ja vene romansse ning laulis külatänavatel Adriano Celentano eeskujul itaalia armastuslugusid. Üks lugu, mida Ruslani ema küünlavalgel klaveril mängis ja laulis, oli „Cheremshyna“ („Toomingas“) ja huvitaval kombel oli ka tema eestlannast abikaasa Terje neiupõlvenimi Toomingas.

Nüüd on Anzori Barkalaja sellesama ukraina rahvaliku armastuslaulu trio jaoks eesti keelde tõlkinud ning „Toomingale“ on valminud kevadehõnguline muusikavideo, mille Viljandi mehed toovad publiku ette nimme just sügisel, kui loodus end talveunne sätib ja värvid tuhmuvad.

Video on filmitud perekond Mändmaade õiterikkas õunaaias. Lavastas ja monteeris Andreas Martin Reili.

Trochynskyi on rääkinud, et õppis eesti keelt laulmise, täpsemalt regilaulude kaudu. Bändi esinemistel aga kuuleb laulmas ka Maakerit ja Suitsu. Romansid kõlavad nii eesti, vene kui ka ukraina keeles.

11.–20. oktoobrini annab kolmik sügiskontserte Eesti eri paigus.