Sügis TallinnasFoto: Vallo Kruuser / Ekspress Meedia
Ilm
14. oktoober 2018, 14:24

ILMAPROGNOOS: uuel nädalal tugevneb tuul ja võib taas vihma sadada (9)

Riigi ilmateenistus prognoosib algavaks nädalaks väiksemaid vihmasadusid ja tugevnevat tuult. Siiski on iga päev ka veidi päikest näha ning õhutemperatuur väga madalale ei lange.

Esmaspäeval jõuab Skandinaavia põhjatippu uus madalrõhkkond ja selle lohk ulatub Läänemereni ning hoiab Läänemere ümbruses lõuna- ja edelatuult üleval, puhanguid on 14-15 m/s. Võimas kõrgrõhkkond pilvi meile veel ei lase ning taevas püsib üsna selgena. Õhutemperatuur on öösel 5..9, rannikul kuni 11, päeval 13..17°C.

Esmaspäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeval nihkub kõrgrõhkkond veidi lõuna poole ja põhja poolt mööduv madalrõhkkond riivab servaga ka Eestit. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu puhub tugev lõuna- ja edelatuul, sisemaal on puhanguid kuni 14, rannikul 17 m/s. Lisandub pilvi ja päeval võib siin-seal ka veidi vihma sadada. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 11..15°C.

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeva ööks tugevneb kõrgrõhuhari, tuul pöördub läänekaarde ja veidi nõrgeneb. Selgineva taeva all ja jahedamas õhumassis langeb õhutemperatuur 2..6, rannikul kuni 10°C-ni. Päeval jõuab uus madalrõhkkond Skandinaavia rannikule ja laieneb jõulisemalt Läänemere äärde. Lõuna- ja edelatuul paisub taas tugevaks. Lisandub pilvi ja mõni üksik võib ka vihmasagara saada. Õhutemperatuur on 10..14°C.

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu ja selle lõunaserv hoiab Läänemere ümbruses edela- ja läänetuule tugeva. Siin-seal sajab vihma. Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 12, päeval 11..15°C.

Reedel madalrõhkkond kaugeneb, kõrgrõhkkond tugevneb ja saju võimalus on uuesti väiksem. Tuul pöördub loodesse ja nõrgeneb. Kui juba hommikuks taevas selgineb, siis langeb õhutemperatuur sisemaal 0°C lähedale, rannikul on kuni 10, päeval tõuseb 9..12°C-ni.