Karu lõhkus laiali 11 mesitaru.Foto: Kauri Sosi
Eesti uudised
18. oktoober 2018, 14:23

FOTO | Soomaal lammutab karu mesipuid (6)

Pärnumaal Tori vallas Soomaal on maias karu mesipuid lõhkunud.

"Eelmisel nädalal tekkis Soomaa Meele uus fänn," kirjutab Ritsu turismitalu perepoeg ja osaühingu Soomaa Mesi juht Kauri Sosi Facebookis. "Mee isu oli lausa nii suur, et lõhkus ära ja limpsis puhtaks 11 mesitaru. Tegemist on siis nooremapoolse karuga kes enne talveuinakut Riisa külas aega parajaks teeb. Uue kliendi üle on ju muidugi hea meel, aga arve jättis maksmata."

Sosi lisab, et mesilaspered asuvad talust eemal Soomaa rahvuspargis. Karu kahjusid märkas esimesena kohalik jahiselts. Mesikäppa jahtida aga ei saa, kuna selle aasta jahinorm on täis. "Teine karu müttab Vihtra pool ning tema on võtnud sihiks silorullide lõhkumise," märgib Sosi, et karud kiusavad teisigi ümberkaudseid majapidamisi.

Väsimatu kirjasaatja Hillar Kohv Viinahaualt meenutab omalt poolt, kuidas ta tosin aastat tagasi ka ise juhuslikult Ritsu turismitalu juures karuga kohtus.  "Olin jõe ääres kala püüdmas, kui järsku kuulsin talu õues kolistamist," kirjutab Kohv. "Läksin vaatama ning prügikonteiner liikus jõuliselt. Kui prügikonteinerini jõudsin, pistis möirgav karumõmm pea välja ning vaatasime üksteisega tõtt vist kümme minutit enne, kui julgesin eemale minna."

Toona oli talu juures juba liiga sagedaseks külaliseks muutunud karu uinutipüssiga uimastatud ja eemale metsa sõidutatud.