Sügis TallinnasFoto: LAURA OKS
Ilm
29. oktoober 2018, 08:50

Uuel nädalal pöörab ilm tagasi soojemaks (2)

Riigi ilmateenistus ennustab järgnevaks paariks päevaks veel küllaltki külma ilma. Nädala teises pooles peaks talvised miinuskraadid aga taanduma ning päeval saab jälle nautida kümnekraadist sooja.

Esmaspäeval katab külma õhumassiga kõrgrõhuala Põhja-Euroopat ja selle lõunaservas on meie ilm sajuta ning laialdaselt selge taevaga. Ida- ja kirdetuul tugevneb 7-12, saartel ja rannikul kuni 14, puhanguti kuni 18, õhtul 20 m/s. Õhutemperatuur tõuseb -1..+4°C-ni. Püsib libeduseoht!

Esmaspäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeval liigub kõrgrõhuala Venemaale, kuid selle edelaserv katab Baltimaad ja hoiab Põhjamerel süveneva tsükloni sajupilved meist veel eemal, kuigi päeval võib mõni neist eksida Lääne-Eesti saartele. Puhub väga tugev ida ja kagutuul. Õhutemperatuur öösel -1..-6°C, saarte rannikul kuni +3, päeval 0..+5°C.

Teisipäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval Venemaa kõrgrõhuala mõju meie ilmale veidi nõrgeneb ja öösel suureneb Lääne-Eestis vihma ja lörtsisaju võimalus. Päeval laieneb sajuala vihmana ida poole, kuid Ida-Eestisse tõenäoliselt ei ulatu. Öösel on kagutuul veel väga tugev, päeval aeglaselt nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kraadist Ida-Eestis kuni +5 kraadini Lääne-Eestis, saartel tõuseb kuni +7°, päeval +4..+7, saartel kuni +9°C.

Kolmapäev Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäevaks ja reedeks jääme kõrgrõhuala nõrgenevasse lääneserva.
Sajab kohati vähest vihma. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur neljapäeva öösel 2..7, päeval tõuseb 6..10°C-ni, reede öösel 4..9, päeval 8..11°C.

Ettevaatust, teed on libedad!