Alex Cornelissen
Foto: Sabine Albers
Loomad
1. november 2018, 18:07

Eestisse saabub kuulus vaalaküttide hirm - kapten Alex Cornelissen


Sel nädalavahetusel toimuva Taimetoidumessi peaesineja on rahvusvahelise ookeanikaitse organisatsiooni Sea Shepherd tegevdirektor Alex Cornelissen, kelle käe all tegutseb igapäevaselt üle 20 kohaliku ja regionaalse Sea Shepherdi üksuse üle maailma.

Sea Shepherdi tegevusi mereloomade ja ookeanide kaitsel toetavad mitmed kuulsused, nt tuntud USA telesaatejuht Bob Parker, endine Prantsuse modell ja näitleja Brigitte Bardot, Dalai Lama, parimad James Bondid Pierce Brosnan ja Sean Connery, Simpsonite looja Sam Simon, ansambel Red Hot Chili Peppers ja paljud teised.

Lisaks vaalapüüdjate takistamisele korraldab Sea Shepherd kampaaniaid vaalapüügi, salaküttimise, ebaseadusliku kalapüügi ja plastikureostuse vastu. Ühtlasi üritab võimas mereühing peatada Taiji küla iga-aastaseid delfiinide tapatalguid, haiuimede eemaldamist ja Vahemere tuunikalapüüki.

Parasjagu käivad operatsioonid mitmes paigas Aafrikas, näiteks Tansaanias, Gabonis ja Libeerias. Suured kampaaniad on ka Austraalias ja Mehhikos. Maailma ookeanidel seilab 30 kuulsa musta piraadimärgiga laeva.

Kapteniga saab kohtuda ja tema ettekannet kuulata juba sel pühapäeval Kultuurikatlas, kus MTÜ Loomus ja Eesti Vegan Selts korraldavad järjekorras juba kaheksandat Taimetoidumessi, mis on sel aastal pühendatud mere ja mereloomade kaitsele.