Ilm

Tarmo Soomere miniloeng: kuidas end veenda, et kliima soojeneb? (20)

LISA KOMMENTAAR

uus - holland4. november 2018, 11:09
Igasse Balti riiki saab panna elama 10 - 15 milj elanikku.
!!!4. november 2018, 01:53
Ja kuivem ning palavam kliima on sobivam nomaadidest kõrgepoegadele, kes siis siia paguastena sisse imbuvad ning pooltühjad alad oma inimestega asustavad.
Kes maksab, see tellib muusika!4. november 2018, 01:51
Seda CO2 juttu levitavad mitmed miljardärid, kes on õhu limiteerimisest teinud oma monopoolse äri ning tegelevad "õhumüügiga". Sest kvootide vahendamisest pudeneb neilegi mõni miljard. Mis kajastub meie jaoks toodangu lõpphindades. Seega maksame me neile õhumaksu! Ja et meid rumalukesi veenda, selleks tehakse ka inveseteringuid. Tellitakse rahapuuduses ülikoolidelt ning teadlastelt vastavaid uuringuid.
!!!4. november 2018, 01:45
Bosporuse väinade talvised korduvad külmumised tõid kaasa XVII saj. algul kaasa korduvad näljahädad, sest miljonilinna Istanbuli toiduga varustamine toimus põhiliselt meritsi. Maad mööda seda varustada ei suudetud, mistõttu tekkisid siis suured toidupuudused ning hinnad tõusid lakke, Nii on kroonikates kirjas.
wckomm3. november 2018, 19:11
Lõpetage ometi eestis metsaraiumine ära, muidu varsti terve maailm nõnna palav nigu saunalaval, siis saadetakse eestlased siberisse...krt. seal ka palav
3. november 2018, 18:53
praegu manipuleeritakse eelkõige süütundega ja püütakse seda maksustada.
peeter3. november 2018, 18:00
Niikaua kui enamuses maailmas elavate inimeste arvates maakera lõi jumal,inimesed on jumala kätetöö,piibel on otsene jumala sõna, Egiptuse jt.püramiidid on seotud vaaraodega ja ehitati vaaraode ajal aga teised antiikaegsed ehitised on kõik seotud ainult usuga jne.jne. Seega ei saa ka inimese ja mäletsejate tekitatud kliima soojenemist kuigi tõsiselt võtta. Kunagi peame tunnistama,et Mehhiko lahe naftaavarii likvideerimine viis Golfi hoovuse aeglustamiseni kui mitte täieliku seiskumiseni kaugemas tulevikus.
Asja, Lik3. november 2018, 15:05
Ka ilma teaduslike uuringutete saame aru, et praegu on globaalne kliima ajautises soojenemise faasis, nagu seda on ajaloos ikka ja jälle esinenud. Globaalses mõttes tuleks nüüd unustada see primitiivne CO2 vastane võitlus ja töötada välja maailmamerede plastist puhastamise tehnoloogia. Muidugi tuleb samal ajal ka loobuda seni kasutusel olevast plastist.
Kahju3. november 2018, 12:14
Suurem osa teadlasi laulab palgamaksja laulu. Ja meie peaks teadusesse uskuma. Teadus on nagu kollane ajakirjandus: poolkõva.
Kaks jõudu,mis panevad liikuma3. november 2018, 12:09
Minu nimi3. november 2018, 12:07
Kommunism ei jäänud saabumata, ta lihtsalt ootab oma aega rahulikult. Kapitalism teebki juba viimaseid tõmblusi.
reku3. november 2018, 10:53
Lõpp tulemuseks pidi ju ikka päike muutuma üli hiiuks, neelama maakera. Lõpuks aga kollaseks kääbuseks ja maakerast jääb järele jahtuv kivitükk. Kas saame seda protsessi peatada?
vaatleja3. november 2018, 10:17
Sooviks objektiivseid linke tõestamaks Hr Tarmo Soomere väitele,et inimtegevuse tagajärjel on CO2 kogus 1,5 korda suurenenud.Muidugi kurb oli kuulata riigikogus tema ettekannet PÕXITI teemal.Hr nimelt loodab ,et 20 aastapärast saabuvad akud mis energiat salvestavad.Ma ka loodan 20 aastapärast tulnukaid kohata.Eeldaks haritlaselt ja loodusteadlaselt rohkemat kui lootust.
Arne3. november 2018, 10:06
Loll jutt, need tsüklid kestavad tuhandeid aastaid. Ilmus üks tark, kes määras 50 tuhat aastat palmide alla saaamiseks.
villem võsa3. november 2018, 09:32
Pole vaja veenda. Kliima on kliima - globaalne või isegi suurem nähtus...rütmid mida inimputukas ei adu ja veel vähem mõjutada suudab.
to Sinu nimi3. november 2018, 09:26
Meil on pärast 12 tuhande aasta eest lõppenud järjekordset Suurt Jääaega olnud vahepeal kümmekond väikest, koos vahepealsete sulaperioodidega. 1000 aasta eest, kui viikingid Ameerikas käisid, kasvasid Newfoundlandil viinamajad, Gröönimaa rannikul õitsesid teraviljatalud. Meil aga laiusid laialehelised metsad. Tammikud j.n.e. 300-400 aastat hiljem algas aga väike jääaeg. Göönimaa talud kadusid. talviti külmusid kinni nii Thames, Rein kui ka Doonau. Balti meri külmus korduvalt servast servani. Samuti ka osa Musta merd ning Bosporuse väinadki.
brunn3. november 2018, 09:07
Maakera elab oma elu , inimene on siin vaid mingi aeg ja hävib nagu saurused.
Õhtuleht on vahel hea lugemine3. november 2018, 08:53
Suur äri ongi püsti pandud teadlikult, kliima soojeneks ka ilma igasugu co piiranguteta, aga selle kaudu saab tekitada inimestes paanikat ja hirmu, kõigi oma nurjatud nüanssidega, sest siit hakkab pihta kõik, poliitiline kapital, mis seotiu majandusega ja teadlik rahvast liikuma ajamine, mille lõpptulemus on kliki rikastumine.
Sinu nimi3. november 2018, 08:47
Kliima muutub ikkagi konkreetsete tegurite koosmõjul ja mitte "saatuse tahtel". Päikesesüsteemis on hea näide Veenus, kus kliima samuti mõnikord muutub inimtegevusest sobivama suunas, aga gaaside koosseisu tõttu jääb see inimesele elamiskõlbmatuks. Lainete teooria sobib hästi Maa kliima ajaloo illustreerimiseks, aga tuleviku prognoosimisel on see siiski kasutu, sest annab sisenditest sõltumatu stsenaariumi. Niisamuti kui jäi saabumata teooriajärgne kommunism, võib jääda saabumata ka soovitav kliima jahenemine.
!!!3. november 2018, 02:10
väga loogiline jutt. Mitte nagu too hüsteeria, mida õhumüüjad" (kvootide müügilt vaheltkasu teenivad tegelased ning nendi palgal olevad ""teadlased" pasundavad)